Od jeseni se na Fakultetu organizacije i informatike izvodi osuvremenjen program stručnog studija jednog od najpoželjnijih zanimanja

Želite studirati poslovnu informatiku? Sada to možete u Varaždinu, Zaboku, Križevcima i Sisku

Objavljeno: 31.08.2021. zagorjeinternational

Od akademske godine 2020./2021., procesom revizije, a prateći trendove i suvremeno tržište rada Fakultet organizacije i informatike uspješno je inovirao stručni preddiplomski studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) u kojem je naglasak na interdisciplinarnom pristupu, kombinirajući informacijske tehnologije i digitalno poslovanje. Stručni studij na FOI-ju razvija se u dva smjera – (1) Razvoj aplikacija i (2) Informatička podrška poslovanju, kako bi studentima omogućili razvoj u željenom području, a nastavni program izvodi se u Varaždinu, Sisku, Križevcima i Zaboku. 

Većina izbornih predmeta (zajednički i za smjerove) posebno su usmjereni na praktične vještine iz područja informacijsko komunikacijskih tehnologija (IKT).

Razvoj aplikacija

Razvoj aplikacija stvara temeljnu podlogu za primjenu informacijske tehnologije u okviru suvremenih organizacija. Razumijevanjem principa i iskustvom u razvoju aplikacija na tri najvažnije platforme (Windows, web i mobilne) studenti će biti spremni za potrebe tržišta rada u području IKT te će se lako uključiti u timove koji razvijaju aplikacije u različitim domenama. Svoju specijalizaciju mogu produbiti odabirom svog skupa izbornih predmeta, posebno u trećoj godini kada se odabiru izborni predmeti smjera (npr. Uvod u računalne igre, Administracija poslužitelja, Internet stvari, Računarstvo u oblaku).

Informatička podrška poslovanju

Za uspješnu primjenu informacijsko komunikacijskih tehnologija (IKT) u poslovnom okruženju potrebno je osigurati efikasno komuniciranje kojim će se olakšati uvođenje i primjena programske podrške u poslovanju, pripremiti potrebni elementi za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka i rješavanje problema u domeni poslovanja, a sve u cilju podizanja razine digitalne transformacije poslovnih subjekata. Svoju specijalizaciju mogu produbiti odabirom svog skupa izbornih predmeta, posebno u trećoj godini kada se odabiru izborni predmeti smjera (npr. Primjena CMS u poslovanju, Osnove IT menadžmenta, Poslovni rizici, Primjena umjetne inteligencije u poslovanju).

FOI je već godinama međunarodno prepoznata visokoobrazovna institucija Sveučilišta u Zagrebu, koja se oduvijek isticala po interdisciplinarnosti, jer na jedinstven način u svojim studijskim programima povezuje znanja iz područja informatike, ekonomije i poslovanja. Cilj je da FOI-jevi studenti budu dugoročno konkurentni na tržištu rada i da se mogu brzo prilagoditi razvoju tehnologije i novim trendovima kao i potrebama u poslovanju. Želimo studente naučiti kritički sagledati i rješavati probleme, primijeniti stečena znanja, ali i biti u toku s tehnološkim i poslovnim novinama kroz usvajanje stručnih znanja od poslodavaca izravno u nastavi – poručuju sa Fakulteta.

Studentsko poduzetništvo

Kako bi se kod studenata potaknuo poduzetnički duh i promišljanje o samostalnom pokretanju vlastitog poduzetničkog poduhvata FOI je još prije sedam godina razvio model studentskog poduzetništva pod nazivom [email protected] [email protected] zamišljen je da studentskim poduzećima pruža podršku u vidu besplatnog savjetovanja, spajanja s uspješnim predstavnicima IT scene te potencijalnim mentorima, omogućava pružanje računovodstvenih i pravnih usluga te osigurava mjesto za predinkubaciju u Tehnološkom parku.

Kao nastavak podrške poduzetničkim aktivnostima naših studenata u osnivanju i upravljanju vlastitim poduzetničkim pothvatom pokrenuta je i Startup akademija koja se izvodi u suradnji s FOI alumni zajednicom, odnosno s našim poslovnim partnerima kojih je sada već više od 500.

Provjerite sve informacije na www.foi.unizg.hr i odlučite se za zanimanje budućnosti!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter