EUROPSKA VICEPRVAKINJA NA PRIJEMU KOD ŽUPANA: Plivačica Jana Pavalić dobila županijsku stipendiju i novčanu nagradu za svoj uspjeh u Rimu

ZAGORJE ĆE IMATI SVOJU OLIMPIJKU: “Već sam dobila nekoliko ponuda iz Amerike, ali o tome ću razmišljati nakon srednje škole”

Objavljeno: 15.07.2021. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u četvrtak je u prostorijama Županije održao prijem za 14-godišnju plivačicu Janu Pavalić i njezinog trenera Ivicu Androića iz Plivačkog kluba Olimp Zabok. Podsjetimo, Jana se u ponedjeljak kući vratila sa srebrnom medaljom koju je u disciplini 50 metara slobodno osvojila na Europskom juniorskom prvenstvu u Rimu.
Postigla je vrijeme od 25,33 sekunde, što je sedam stotinki slabije u odnosu na hrvatski rekord, koji je postigla u kvalifikacijama. Taj je rezultat ostvarila kao najmlađa natjecateljica na spomenutom Europskom prvenstvu.
Župan Kolar je, čestitavši Jani, rekao da ga podsjeća na Janicu Kostelić.

Ogromna konkurencija

– Ima tek 14 godina, a već je oborila brojne seniorske rekorde. S rezultatom koji je ostvarila u Rimu, isplivala je normu za Olimpijske igre, no, nažalost, malo prekasno. Iz razgovora s njom i njezinim trenerom, s obzirom na njene rezultate i s obzirom na zrelost, volju i želju za napredovanjem u sportskim rezultatima, uvjeren sam da će 2024. na Olimpijskim igrama u Parizu Krapinsko – zagorska županija imati svoju sportašicu. To joj od srca želim. Inače, u europskom i u svjetskom plivanju ogromna je konkurencija i već dugo se na svjetskoj sceni nije dogodilo da jedna mlada sportašica postigne takve fantastične rezultate – rekao je župan Kolar, pa podsjetio da Županija već niz godina podržava rad PK Olimp.

– Ove smo godine proračunu osigurali 100 tisuća kuna za potporu radu kluba, a za sljedeću godinu, osim te potpore, dogovorili smo i kupnju novog kombija. Danas smo potpisali ugovor o stipendiranju za narednih šest mjeseci, temeljem kojeg će Jana dobivati 400 kuna mjesečno, uz jednokratnu novčanu pomoć od 2000 kuna od strane Krapinsko – zagorske županije. Vidimo se u Parizu! – poručio je župan Kolar.
Vrijedi istaknuti da su sve djevojke, Janine konkurentice koje su sudjelovale na Europskom prvenstvu, bile starije od nje po dvije do tri godine.

Ljubav prema plivanju

– Već sam naviknula plivati sa starijima, tako da to sad nije bio poseban osjećaj, ali je ipak teže plivati sa starijima nego sa svojim vršnjacima – istaknula je Jana, pa otkrila da se plivanjem bavi šest godina i već je dobila nekoliko ponuda iz Amerike, ali, kaže, o tome će razmišljati nakon što završi srednju školu.
Janin trener i sportski direktor PK Olimp Ivica Androić zahvalio je županu i Krapinsko-zagorskoj županiji na podršci, a posebice na obećanom novom kombiju.

– Baš nas je ugodno iznenadio i nadam se da ćemo sve ovo vratiti našim dobrim rezultatima i za tri godine Olimpijkom u Parizu, jer Jana je izuzetno talentirana i to je 20-ak posto njezinog uspjeha, ali važni su i predanost tome što radi te ljubav prema plivanju. Ona u svakom treningu i u svakoj utrci uživa i dok je tako, bit će i dobrih rezultata – zaključio je Androić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba