Dobrovoljno vatrogasno društvo Zlatar bogatije je za novo, 2,6 milijuna kuna vrijedno, vatrogasno vozilo

“Ovo je jedna od najvećih donacija u opremi koje je u svojoj bogatoj povijesti dobio zlatarski DVD”

Objavljeno: 18.06.2021. zagorjeinternational

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zlatar bogatije je za novo vatrogasno vozilo, koje je dobiveno preko projekta Ministarstva unutarnjih poslova, “Modernizacija vozila vatrogasnih potrojbi RH”, javlja Radio Zlatar. Kratko navalno vozilo koje je u četvrtak poslijepodne stiglo u Zlatar vrijedno je 2,6 milijuna kuna i jedna je od najvećih donacija koje je u opremi do sada dobilo zlatarsko Vatrogasno društvo.

Primopredaja vozila obavljena je u četvrtak u Policijskoj akademiji u Zagrebu, gdje su javnim vatrogasnim postrojbama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima uručena 23 nova suvremena vatrogasna vozila. Bila je ovo četvrta isporuka, a vozila su raspoređena u 17 hrvatskih županija. Kako je istaknuto, pri svakoj isporuci vodilo se računa o ravnomjernoj zastupljenosti te su dosad vozila dodijeljena u 35 javnih vatrogasnih postrojbi i 37 dobrovoljnih vatrogasnih društava, koji su odabrani sukladno procjenama struke o prioritetnim potrebama, kao dio adekvatnog i pravovremenog odgovora na krize i katastrofe. Kroz više pd 265 milijuna kuna vrijedan projekt osigurana je tako nabava ukupno 94 vatrogasna vozila, a financirana su s 85 posto bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, dok se preostalih 15 posto financira sredstvima iz državnog proračuna, rekao je na primopredaji ministar Davor Božinović, uz kojeg je primopredaji nazočio i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Na dočeku novog vozila u Zlataru, uz članove DVD-a, bila je i zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, koje je uputila zahvalu svima koji pomogli da se vozilo osigura i za zlatarske vatrogasce.

– Zahvaljujem svima koji su pripomogli da vozilo dođe u Zlatar kao u jedno od najstarijih društava u KZŽ – rekla je gradonačelnica Auguštan – Pentek.

Novo vozilo bit će smješteno u obnovljeni dio postojeće garaže, koji su članovi DVD-a uređivali tijekom ožujka i travnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba