Goran Vrabec (37) iz Igrišća proglašen najboljim mladim poljoprivrednikom u Hrvatskoj

“Nisam očekivao pobjedu, ali jako sam ponosan na nju – desetogodišnji trud se isplatio, prepoznata je vrijednost našeg projekta“

Objavljeno: 22.05.2021. zagorjeinternational

Poljoprivrednik Goran Vrabec iz Igrišća koji proizvodi chili papriku i prerađuje je u ljute umake te druge proizvode koje prodaje pod brendom “Volim ljuto“, proglašen je najboljim mladim hrvatskim poljoprivrednikom u šestom izboru kojeg je ove godine, pod medijskim pokroviteljstvom Jutarnjeg lista, organizirala HDZ-ova eurozastupnica Sunčana Glavak, piše Jutarnji list.

Mladi 37-godišnji poljoprivrednik proglašen je najboljim između 68 mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica iz cijele Hrvatske, odnosno 21 finalista. Dobio je nagradu u iznosu od 25.000 kuna koju mu je dodijelio sponzor natjecanja, Zagrebačka banka.

21 finalist

– Kolega iz firme vidio je natječaj i poslao mi to nagovarajući me da se prijavim. Ispočetka nisam htio, ali on je bio uporan, pa sam na kraju sjeo i napisao prijavu, a kad sam vidio da sam ušao među 21 finalista, jako sam mu na tome zahvalan. Nisam očekivao pobjedu, ali jako sam ponosan na nju. Hvala stručnom žiriju i svima koji su sudjelovali. Jako mi je drago da se naš 10-godišnji trud isplatio, da je prepoznata vrijednost našeg projekta. Pogledao sam i sve ostale, samo tako nastavite – poručio je Vrabec.

Svake godine proširuje proizvodnju, a ove je godine odlučio modernizirati i povećati kapacitet proizvodnje chili papričica, a želi kompletnu uzgojnu površinu staviti pod plastenike.

– Od samog starta ideja je bila da radimo sve od primarne proizvodnje do finalnog proizvoda. Jako mi puno znači naš brend i trenutno se ne vidim kao kooperant drugima. Prije bih rekao da ću ja tražiti svoje kooperante – istaknuo je Vrabec.

Naglasak na mlade proizvođače

Predsjednica Stručnog ocjenjivačkog suda Marijana Petir kazala je:

– Zahvalni smo vam za odgovoran posao koji radite za sve nas, ali i za komentare koje ste naveli, što vas motivira i gdje vidite prepreke. To smo ozbiljno shvatili i u dijalogu s Ministarstvom poljoprivrede radit ćemo na uklanjanju svih prepreka i balansiranju potpora s naglaskom na male i mlade proizvođače – poručila je Petir.

Drugo mjesto i nagradu od 15.000 kuna osvojila je 40- godišnja Brankica Borović iz Radučića, čija se obitelj bavi proizvodnjom ljekovitog bilja i prirodne kozmetike, dok je treće mjesto zauzeo 30- godišnji vinar Ivan Gerštmajer Zelember iz baranjskog Zmajevca, osvojivši nagradu od 10.000 kuna. Čitatelji portala Jutarnji.hr, za pobjednika su izabrali Ivana Palčića iz Vukovine, stopostotnog invalida koji se bavi ratarstvom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba