Vatrogasna zajednice Grada Lepoglave održala je u Višnjici redovitu izborno-izvještajnu Skupštinu

NAJAVLJENA DALJNJA ULAGANJA U VATROGASTVO: “Osigurani su preduvjeti za planiranu izgradnju vatrogasnog centra u Lepoglavi, vatrogasno – društvenog doma u Kamenici i za energetsku obnovu doma u Višnjici”

Objavljeno: 11.05.2021. AB

Vatrogasna zajednica Grada Lepoglave održala je u Višnjici redovitu izborno-izvještajnu Skupštinu. Podnoseći izvješće o radu u proteklom mandatu, predsjednik Zajednice Marijo Canjuga ocijenio ju je jednom od najboljih u Varaždinskoj županiji. 

Da smo jedna od najboljih vatrogasnih zajednica u Županiji govore egzaktni podaci. U našoj Zajednici društva su opremljen s ukupno 13 vatrogasnih vozila s prosječnom starošću od 12 godina što je daleko ispod prosjeka vatrogasnog voznog parka u Hrvatskoj. Naša su društva računalno opremljena te povezana mobilnom mrežom. U proteklom smo mandatu školovali 40 novih vatrogasaca, dok su brojni vatrogasci završili dodatnu specijalističku obuku te nastavili s vatrogasnim školovanjem i stekli nova stručna znanja. Ta su znanja uspješno primjenjivali na brojnim intervencijama spašavajući živote i imovinu građana – poručio je Marijo Canjuga. Zahvalio je pri tom Gradu Lepoglavi i gradonačelniku Marijanu Škvariću na velikoj podršci i odličnoj suradnji kakva je rijetka u drugim jedinicama lokalne samouprave.

Marijo Canjuga je na Skupštini izabran i da u narednih pet godina bude na čelu Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave. Za zapovjednika Zajednice predložen je Vedran Horvat koji bi na toj dužnosti trebao naslijediti dosadašnjeg zapovjednika Zorana Horvata koji je uspješno, posljednjih 10 godina, obnašao tu dužnost. Prijedlog da Vedran Horvat bude zapovjednik trebaju potvrditi zapovjednik županijske Zajednice, a nakon njega i gradonačelnik. Što se rada Zajednice u narednom mandatu tiče naglasak će biti stavljen na uređenje vatrogasnih prostora – izgradnju vatrogasnog centra u Lepoglavi, izgradnju vatrogasno-društvenog doma u Kamenici te uređenje vatrogasnog doma u Višnjici te uključivanju građana, prvenstveno mladih i žena, u rad vatrogasnih organizacija na gradskom području. Na svemu što čine vatrogascima je i ovom prigodom zahvalio gradonačelnik Marijan Škvarić. 

Zahvaljujući tom što smo osigurali da gradski proračun bude na razini koja omogućava ulaganja u razvoj Grada Lepoglave, mogli smo toliko ulagati i u razvoj vatrogastva u našem gradu. Osigurali smo vam financijsku sigurnost koja je omogućila nabavku potrebne vam opreme, prije svega vatrogasnih vozila. Spisak nabavljene opreme u samo protekle dvije godine je impozantan. Samo u protekloj godini nabavili smo tri nova vozila – navalno vozilo za DVD Lepoglavu, navalno vozilo za DVD Višnjicu i vatrogasni kombi za DVD Kamenicu. Ulaganja u vatrogastvo ići će i dalje. Osigurani su preduvjeti za planiranu izgradnju vatrogasnog centra u Lepoglavi, vatrogasnodruštvenog doma u Kamenici i za energetsku obnovu doma u Višnjici za što se čeka samo otvaranje natječaja na državnoj razini – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba