Prelet organiziraju Rudijevi prijatelji i kolege

Danas iznad Gornje Stubice preleti ultralakih letjelica u čast Rudolfu Perešinu

Objavljeno: 11.05.2021. zagorjeinternational

Iz Općine Gornja Stubica obavještavaju građane da će danas s početkom u 15.40 sati, u čast Rudolfu Perešinu, njegovi kolege i prijatelji izvršiti prelete ultralakim letjelicama iznad Gornje Stubice. Preleti će trajati do 17.20 sati.

Inače, piloti ultralakih letjelica Ivica Ivandić, Josip Lacković, Milivoj Dobraš, Vlaho Ljubić, Davor Ištvanić, Damir Horvat, Matija Margetić, Žarko Fabek, Miljenko Bucalović, Branko Vidović i Ivica Plašćar, koji svake godine sudjeluju na “Susretima za Rudija”, prošlog su tjedna u Spomen Parku Rudolfa Perešina u Gornjoj Stubici odali počast pokojnom pilotu, zapalivši svijeće.

Ivica Ivandić je i kolega pokojnog Perešina, koji je također MiG-om 21 iz JNA prebjegao u Hrvatsku.

U Spomen parku pilote je dočekao načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić. 

Podsjetimo, početkom svibnja u Gornjoj Stubici su se redovito održavali “Susreti za Rudija”, tradicionalna manifestacija koja je uključivala i aeromiting u čast zagorskog heroja Domovinskog rata. Zbog epidemioloških razloga, Susreti su lani održani tek u rujnu, a tako će biti i ove godine. Kako je najavio načelnik, bit će to 12. rujna.

Rudolf Perešin, rodom iz Jakšinca u Gornjoj Stubici, jedan je od najpoznatijih pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a poginuo je 2. svibnja 1995., tijekom vojno – redarstvene operacije “Bljesak”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba