Na području Huma na Sutli pri kraju je izgradnja ukupno 1200 metara nogostupa, u jednom smjeru prema Klenovcu, a u drugom prema Lupinjaku, postavit će se i javna rasvjeta

JUTRIŠA: Ovime rješavamo sigurnost pješaka, ponajviše školaraca, kojih ovuda prolazi mnoštvo i pravo je čudo da, uz sav taj promet, još nitko nije stradao

Objavljeno: 18.04.2021. AB

Na području Huma na Sutli pri kraju je izgradnja novog nogostupa, u jednom pravcu od Pivnice Kantina uz županijsku cestu prema Klenovcu, a u drugom pravcu uz državnu cestu D 207 prema Lupinjaku, ukupne dužine od 1200 metara.

– Usput je izvršena i korekcija tehničkih elemenata spomenute državne ceste jer je to rađeno prema projektnoj dokumentaciji koju smo morali usuglasiti s Hrvatskim cestama. Ono što je bitno je da taj nogostup vodi od autobusnog stajališta gdje se djeca masovno okupljaju, i srednjoškolci i osnovci, koji idu potom ili u pravcu Krapine ili u pravcu centra Huma u svoje škole, a dolaze i djeca iz zaseoka Strmec, koje je srećom dobro naseljeno, no gotovo je nevjerojatno da sve ovo vrijeme, uz sav taj promet, nitko nije ozbiljno stradao. Naime, onuda dnevno protutnji preko 200 šlepera, a tu je i ostali promet, jer ovim putem, s obzirom da imamo preko 2500 zaposlenih, prođe mnoštvo vozila iz pravca Krapine, kojima dolaze dnevni migranti. Tako da ova pješačka staza rješava sigurnost djece i ostalih pješaka u prometu – kazao nam je načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša.

Projekt je vrijedan više od milijun kuna, od čega je s osnove brdsko – planinskog statusa Općina dobila 400.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

– Također, budući da smo s 50-ak tisuća kuna sufinancirali rekonstrukciju niskonaponske mreže koju HEP radi na tom potezu, ukupno vrijednu 500.000 kuna, to nam omogućava da postavimo i javnu rasvjetu uz tu prometnicu, odnosno novoizgrađeni nogostup, što ćemo i učiniti – zaključuje načelnik Jutriša. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba