Velika čast za zagorskog junaka Domovinskog rata koji je sudjelovao u akciji Plitvice

Oroslavčana Dražena Jagečića predsjednik RH odlikovao Redom hrvatskog križa za teško ranjavanje

Objavljeno: 01.04.2021. JJ

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović upriličio je prijem u znak sjećanja na pogibiju Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika poginulog u Domovinskom ratu i 30. obljetnicu akcije Plitvice, koji je održan u utorak u Uredu predsjednika Republike. Tom je prilikom Milanović uručio i odlikovanja sudionicima akcije Plitvice. Redom hrvatskog križa za teško ranjavanje odlikovan je, među ostalima, i Dražen Jagečić iz Oroslavja, koji je, kako izvještava Radio Stubica, bio jedan od devetorice ranjenih pripadnika policije u toj akciji.

Jagečić se i zahvalio u ime svih odlikovanih, a to su Branko Horvatić i Željko Marić, koji su odlikovani Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge stečene u Domovinskom ratu, te, uz Jagečića, Zlatko Aga, Jozo Kovačević i Karlo Kožul, Redom hrvatskog križa za teško ranjavanje. U ime svih sudionika akcije Plitvice, predsjedniku Republike je na pozivu zahvalio Slavko Butorac, riječima “jer niste zaboravili zaboravljene”.

Najnovije po kategorijama

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

VELIKI POVRATAK IVANE HABAZIN: Prošlog je vikenda u Dubaiju pobijedila Gruzijku i osvojila pojas WBC Middle East prvakinje, a onda iste noći potpisala ugovor za svoj idući nastup

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter