UKLJUČITE SE I VI: Croatia Rally pokreće međunarodnu humanitarnu akciju za pomoć sisačkoj bolnici

Objavljeno: 28.03.2021. zagorjeinternational

Organizacijski odbor Croatia Rallyja uz potporu Svjetskog prvenstva u rallyju (WRC) i Hrvatskog Crvenog križa kao nositelja projekta, pokrenuo je međunarodnu humanitarnu akciju “Zajedno do cilja” za pomoć Općoj bolnici “dr. Ivo Pedišić” u Sisku. Akcija traje od 25. ožujka do 30. travnja, a sva sredstva prikupljena donacijama na žiro račun HR2023600001502892305 u tom razdoblju bit će utrošena na obnovu zgrade sisačke bolnice.

Croatia Rally, koji je uvršten u kalendar Svjetskog prvenstva u rallyju (World Rally Championship – WRC) za 2021. godinu, a koji će od 22. do 25. travnja u Zagrebu ugostiti jedno od najatraktivnijih svjetskih sportskih događanja, ovom prilikom pokreće inicijativu kojom će, uz pomoć građana, prikupljati financijska sredstava potrebna za uspješnu obnovu glavne zdravstvene institucije Sisačko-moslavačke županije razrušene u potresu.

Inicijatori ove međunarodne humanitarne akcije odlučili su iskoristiti dolazak svjetske manifestacije u Hrvatsku koja svake godine privlači veliki interes gledatelja kako bi pomogli lokalnoj zajednici, a podrška za ovu hvalevrijednu akciju stiže i od samih vozačkih zvijezda rallyja Thierryja Neuvillea, Sebastiena Ogiera i Teemua Suninena. O popularnosti WRC-a svjedoči i podatak kako je posljednjih godina utrke WRC-a putem TV ekrana pratilo oko 836 milijuna gledatelja, a 13 je utrka privuklo više od 4 milijuna gledatelja.

– Od samog početka organizacije i dovođenja WRC-a u Hrvatsku pokušavamo iskoristiti sve načine kako bismo svojim akcijama dali dodatni doprinos našoj zajednici. Zato naša vizija utrke od samoga početka izlazi izvan okvira sportskog natjecanja. Osim promocije naše zemlje i bogate turističke ponude, uvjereni smo da možemo potaknuti građane da ponovno pokažu svoje veliko srce te da zajedno pomognemo onima kojima je pomoć izuzetno potrebna. Akciju ćemo također promovirati i izvan Hrvatske te vjerujemo u podršku brojnih gledatelja diljem svijeta, a svoj doprinos već su obećali brojni vozači koji stižu u Hrvatsku – izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

Nositelj humanitarne akcije “Zajedno do cilja” je Hrvatski Crveni križ, koji kontinuirano ulaže iznimne napore i pomaže stradalim područjima.

– Utrka Svjetskog Rally prvenstva po prvi puta se organizira na teritoriju Republike Hrvatske. Veliko je to priznanje za našu državu, ali i automobilistički sport. Posebno smo ponosni što utrka ima i humanitarni karakter i što je Hrvatski Crveni križ izabran za partnera u provedbi donacije. Pozdravljamo ideju organizatora da se prikupljenim donacijama pomogne normalizacija života na potresom pogođenom području, u prvom redu sisačke bolnice. Obnovom bolnice dignut će se kvaliteta života na području cijele Sisačko-moslavačke županije. Veseli nas što će i nakon održane utrke i proglašenja najboljih vozača na Banovini ostati trajan trag humanosti automobilista Svjetskog Rally prvenstva – istaknuo je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Ravnatelj Opće bolnice Sisak izrazio je zahvalnost te istaknuo kako će donirana sredstva uložiti u obnovu zgrade Opće bolnice kako bi ona mogla čim prije služiti svojim građanima.

– U razornom potresu 29. prosinca 2020. OB „Dr Ivo Pedišić” u Sisku pretrpjela je velika oštećenja. Oštećene su bolničke zgrade, medicinska oprema, inventar i zalihe lijekova. Kako vrijeme prolazi nastojimo se organizirati i pružiti što veći nivo zdravstvene zaštite svim žiteljima Sisačko-moslavačke županije. Sigurno da će trebati puno napora, vremena i sredstava da bi bolnica ponovno započela raditi punim kapacitetom. Stoga smo zahvalni Organizacijskom odboru Croatia Rallyja uz potporu Svjetskog prvenstva u rallyju (WRC) i Hrvatskom Crvenom križu na donaciji koja će pomoći da bolnicu obnovimo i saniramo ali i da se bolnica nastavi dalje razvijati – istaknuo je ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović.

Sve informacije o humanitarnoj akciji nalaze se na stranicama Hrvatskog Crvenog križa, a detalje o sportskom spektaklu koji u travnju stiže u Hrvatsku možete pronaći na službenoj web stranici rally-croatia.com te na službenim kanalima na društvenim mrežama na Facebooku – Croatia Rally i Instagramu – Croatia Rally.

U humanitarnoj akciji možete sudjelovati uplatom na žiro račun:

ZAGREBAČKA BANKA D.D.

HR2023600001502892305

KORISNIK: HRVATSKI CRVENI KRIŽ,

Poziv na broj: 773 ; Swift: 773

Opis plaćanja: Croatia rally za bolnicu Sisak

Najnovije po kategorijama

BRAVO! Zlatarski mališani tijekom cijele su školske godine pomagali napuštenim životinjama – prikupljali donacije, a neki su čak i volontirali u Skloništu “Luč Zagorja”
ŽELJKO KOLAR: Županija je pripremila projekte vrijedne 1,5 milijardi kuna. ZORAN GREGUROVIĆ: Mi u Gradu Krapini jedva čekamo raspisivanje natječaja

HRVATSKOJ NA RASPOLAGANJU 24,2 MILIJARDE EURA: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u Krapini predstavilo mogućnosti koje donosi nova europska financijska omotnica 2021. - 2027.

ŽELJKO KOLAR: Županija je pripremila projekte vrijedne 1,5 milijardi kuna. ZORAN GREGUROVIĆ: Mi u Gradu Krapini jedva čekamo raspisivanje natječaja

Objavljeno: 08.06.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter