Krapinsko - zagorska županija kupila četiri kontejnera za ljude iz potresom pogođenih područja - dva već postala privremeni dom

MAKNULI IH SA SNIJEGA I BLATA: Šesteročlana obitelj Martinović iz okolice Gline zahvaljujući Zagorcima dobila zamjenski krov nad glavom

Objavljeno: 12.01.2021. AB

Obitelji Martinović iz sela Martinovići kraj Gline u utorak je stigla pomoć iz Zagorja – dva nova stambena kontejnera u kojima će boraviti dok ne riješe stambeno pitanje.

Nabavku kontejnera za ovu šesteročlanu obitelj, kojoj kuća više nije za upotrebu zbog potresa, financirala je Krapinsko – zagorska županija, koja je iz proračuna za tu namjenu izdvojila 77.000 kuna. Obitelj Martinović na dan montaže posjetili su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i njegov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek, direktorica Detmers kontejnera (Sv. Križ Začretje), Maja Buconjić Barišić te zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić.

Kontejneri su isporučeni obitelji Martinović na inicijativu zamjenice gradonačelnika Gline Branke Bakšić Mitić, koja je zajedno sa obitelji Martinović dočekala goste iz Zagorja te im  zahvalila na pomoći. S obzirom na snijeg i obilno blato koje se stvorilo na prilaznom putu do imanja, doprema kontejnera nije bila nimalo jednostavna, no uz spretnost djelatnika Detmers kontejnera i lokalnog poljoprivrednika, koji je uskočio u pomoć sa svojim traktorom, kontejneri su ipak sigurno dopremljeni na svoje odredište te su potom i montirani. Osim kontejnera, potrebitim mještanima na području sela Martinovići podijeljeni su i prehrambeni paketi. Inače, ove je kontejnere besplatno prevezla tvrtka Auto Čavelj iz Krapine, a put Siska u srijedu kreću još dva stambena kontejnera, tvrtke Jedinstvo iz Krapine (za dvije obitelji), za koje je  Krapinsko – zagorska županija izdvojila 99.750 kuna, kao i 100 prehrambenih paketa. Pored nabavke četiri kontejnera, Županija je osigurala i 200.000 kuna financijske pomoći za pogođena područja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter