U Jakovlju počela izgradnja tvornice avio dijelova, u kojoj će se u prvoj fazi zaposliti 450 djelatnika

DOLAZE JOŠ DVA INVESTITORA: “Ova tvornica znači nova radna mjesta i bolju egzistenciju našim mještanima, ali i vjetar u leđa za daljnji gospodarski razvoj Jakovlja”

Objavljeno: 10.01.2021. AB

U Jakovlju je počela izgradnja tvornice avio dijelova u poslovnoj zoni Sjever 2, u kojoj će se u prvoj fazi zaposliti 450 djelatnika, a dolaze i dva nova investitora – pohvalila se na društvenim mrežama načelnica Sanja Borovec.

– Trud koji smo uložili u posljednje tri godine isplatio se. Sa zadovoljstvom vas obavještavam da je početkom prosinca 2020. godine, austrijska aeronautička tvrtka FACC, u poduzetničkoj zoni Jakovlje, započela s radovima na izgradnji tvornice u kojoj će se proizvoditi dijelovi koji će se ugrađivati u najpoznatije svjetske zrakoplove. Kompanija FACC globalni je lider u području avio industrije što, među ostalim, dokazuje činjenica da svake sekunde polijeće jedan zrakoplov koji koristi njihovu tehnologiju ili dijelove. Investicija je vrijedna 33 milijuna eura, a prema poslovnom planu, tvrtka FACC u prvoj fazi zaposlit će 450 djelatnika. Veseli nas početak izgradnje tvornice avio dijelova u našoj općini, jer to znači osiguranje radnih mjesta našim mještanima, bolju egzistenciju za život, ali i vjetar u leđa za daljnji gospodarski razvoj Jakovlja – rekla je načelnica, dodajući kako će dolazak ovog velikog investitora utjecati na sve segmente života na području Općine Jakovlje.

– Smatram da je dolazak ovakvog investitora od velike važnosti za privlačenje ostalih investitora u Jakovlje. Naime, ove godine u poslovne zone Općine Jakovlje dolaze dva nova investitora. Razvoj poduzetničkih aktivnosti na području Jakovlja olakšat će pristup modernim tehnologijama i novim znanjima te povećati konkurentnost proizvoda i usluga na domaćem i inozemnom tržištu. Također, konkurentnu prednost predstavlja briga i djelovanje na podizanju razine obrazovanja koja će u budućnosti predstavljati osnovnu snagu za razvoj ovoga kraja – rekla je načelnica Borovec, zaključivši kako se u Općini Jakovlje radi tako da se određuju prioriteti, čijom se realizacijom može ostvariti gospodarski napredak, a time i porast standarda stanovništva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba