Ugovorena je i kupnja 30-ak najnovijih modela Mercedesa S klase i pet komada Mercedes - Maybach S-klase

IMA SE, MOŽE SE – I U KORONA KRIZI: Hrvati su ove godine kupili 130 Porschea, četiri Bentleyja te po jedan Aston Martin, Ferrari, Lamborghini i Maserati

Objavljeno: 20.12.2020. zagorjeinternational

Prema izvorima bliskima krugu Josipa Stojanovića Jollyja, vlasnika JOLLY Autolinea, prodajno – servisnog partnera Mercedes – Benza, već je ugovorena prodaja tridesetak najnovijih modela Mercedesa S klase, a u prosincu je navodno ugovorena i prodaja pet komada Mercedes – Maybach S-klasa, limuzine koja definira luksuzni automobilizam, doznaje Jutarnji list.

Kupci MercedesMaybach S-klase dobit će ih polovicom iduće godine.

JOLLY Autoline ima centre u Dugopolju, Zadru i Zagrebu, a za svoje prodajne salone već su naručili i deset komada novog Mercedes – Maybach GLS, modela koji je, između ostaloga, opremljen najnovijim i najinteligentnijim sustavima sigurnosti i pomoći u vožnji te već poznatim luksuzom.

Uglavnom, iz Mercedes – Benza očekuju da će novi modeli privući njihove postojeće kupce i partnere, ali da će dobiti i niz novih kupaca. Prvi primjerak najnovijeg modela Mercedesa S klase koji je došao u Hrvatsku već vozi vlasnik tvrtke JOLLY Autoline Josip Stojanović Jolly.

Novi Mercedes S-klase, koliko je poznato, podržan je upravljanjem prirodnim govorom na 27 jezika i ima smanjen broj prekidača u kabini. Njegov hardver i softver doživjeli su značajnu nadogradnju: jasni prikazi na pet velikih zaslona, dijelom s OLED tehnologijom, olakšavaju kontrolu vozila i funkcije udobnosti. Novi Mercedes S klase na tržište dolazi s četiri motora: dva dizelska u modelima S350d i S400d razvijaju 286 i 330 konjskih snaga, te dva benzinska S450 i S500 koji imaju 367 i 425 konjskih snaga. U bliskoj budućnosti se očekuju i njegove hibridne verzije.

Vjetar u leđa domaćem tržištu automobila od prvog dana iduće godine bit će novi izračun trošarina zahvaljujući kojem će novi automobili postati povoljniji, što je posebno važno u trenutku kada tržište novih automobila proživljava pravu noćnu moru – s prošlogodišnjih 58.916 registriranih primjeraka palo je na 34.006.

Pale su i premium marke, ali ne u tolikoj mjeri. Kroz korona krizu lakše plove zastupnici luksuznih vozila pa je tako ove godine registrirano čak 860 Mercedesovih modela. Unatoč krizi, Hrvati su u aktualnoj godini kupili i 130 Porschea, četiri Bentleyja te po jedan Aston Martin, Ferrari, Lamborghini i Maserati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba