Zagorska policija i ovog vikenda pojačano nadzire promet, a zbog vremenskih uvjeta, imaju i posebno upozorenje za vozače:

OPREZNO! “Brzinu kretanja vozila prilagodite vremenskim prilikama i uvjetima na cesti”

Objavljeno: 19.12.2020. zagorjeinternational

Idućih se dana vremenska situacija neće mnogo mijenjati. Na kopnu će i dalje biti većinom oblačno i maglovito, povremeno uz malo rosulje. U takvim okolnostima, kažu iz Policijske uprave krapinsko – zagorske, kolnik može biti vlažan i sklizak, zbog čega je i prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano, produžava se zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima. Jednako tako, potrebno je voditi računa i o velikim temperaturnim razlikama između dnevnih i noćnih temperatura kada je kolnik hladniji, odnosno temperaturnim razlikama u različitim regijama kroz koje vozači prolaze. Zbog ovakvih uvjeta, posebno upozoravaju vozače da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na cesti. O zimskim uvjetima na cestama i obavezama vozača, možete pročitati OVDJE.

I ovog vikenda, policijski službenici PU krapinsko – zagorske pojačano nadziru promet svih sudionika u prometu. Tom prilikom provode mjere i radnje u cilju sprječavanja prekršaja iz tzv. skupine “četiri glavne ubojice u prometu” i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.
– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i drugih. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj županiji – poručuju iz zagorske policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba