PROJEKT "ZAŽELI": Već idući tjedan bit će raspisan natječaj za gerontodomaćice

Općina Bednja zapošljava novih 14 žena zahvaljujući bespovratnim EU sredstvima

Objavljeno: 06.10.2020. LB

Na prigodnoj svečanosti koju je u Slavonskom Brodu organiziralo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, načelnik Bednje Damir Poljak potpisao je ugovor kojim Općini Bednja kao nositelju projekta, te Općini Vinica kao partneru u projektu, stiže ukupno 1.502.160 kuna za program zapošljavanja ukupno 17 nezaposlenih žena. Od toga je 14 žena s područja općine Bednja, a tri su s viničkog područja.

Teško zapošljive

Novo zapošljavanje žena, a riječ je mahom o onima koje spadaju u skupinu teško zapošljivih, omogućeno je uspješnom parterskom prijavom na otvoreni poziv “Zaželi – Program zapošljavanja žena – Faza II” u sklopu ESF Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Bespovratnim EU sredstvima osigurava se potpora projektu u stopostotnom intenzitetu. Uz Općinu Vinica, partneri na projektu su i Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje te Centar za socijalnu skrb Varaždin.

– Projektom je za područje općine Bednja planirano zapošljavanje 14 žena, u trajanju od 12 mjeseci. Predviđeno je da svaka od njih vodi brigu o minimalno šest starih i bolesnih korisnika, kojima će pružati pomoć u kući. Na ovakav način ostvarit će se dvostruka korist, kako za starije i nemoćne, tako i za same žene, kojima ovaj projekt pruža priliku da se barem privremeno zaposle – istaknuo je načelnik Poljak te poručio da će Općina natječaj za zapošljavanje gerontodomaćica raspisati već idući tjedan.

35 ugovora

Inače, u Slavonskom Brodu korisnicima s područja cijele Hrvatske svečano je uručeno 35 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte ukupne vrijednosti 71.039.726,28 kuna. Kroz projekte će se zaposliti 789 nezaposlenih žena na aktivnostima pružanja podrške i potpore za 4836 starijih i/ili nemoćnih osoba u njihovu domu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba