Članovi udruge "Moslavački štrk" u Zagorju predstavljaju svoje radove vezane uz vinovu lozu, grožđe, vinograde i vinogradarske običaje

VINO – VJEČNA INSPIRACIJA: U Krapini otvorena prigodna izložba “In vino veritas”

Objavljeno: 06.10.2020. zagorjeinternational

Ususret 24. Zagorskom glazbenom festivalu “Krijesnica”, prošle je srijede u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina otvorena izložba slika “In vino veritas”, Popovačke udruge likovnih stvaralaca “Moslavački štrk”. Festivalu “Krijesnica”, kao i svake godine, prethodi postavljanje izložbe koju Radio Hrvatsko zagorje Krapina organizira u suradnji s POU-om Krapina.

Amaterski i akademski slikari

Dobrodošlicu u ime organizatora nazočnima je poželjela ravnateljica POU-a Krapina Grozdana Pavlović, istaknuvši kako je, s obzirom na situaciju zbog epidemije koronavirusa, broj događanja sveden na minimum, i to, naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

U pozdravnom govoru pohvalila je rad i djelovanje Udruge “Moslavački štrk” te izrazila zadovoljstvo što će zidove Male dvorane do Dana grada krasiti njihovi radovi.
Izložbu je postavila Vesna Kunštek, kustosica i voditeljica Galerije grada Krapine.

Predstavljajući Udrugu i rad njezinih članova, kazala je kako su uz samostalne i skupne izložbe, sudjelovali i na brojnim likovnim kolonijama i humanitarnim aukcijama. Udruga okuplja likovne amatere i akademske slikare kojima je zajednički interes očuvanje kulturne baštine te razvoj likovne umjetnosti pa svojim likovnim izrazom promiču likovne vrijednosti diljem Lijepe Naše, kao i u inozemstvu. Članovi Udruge sudjelovali su na izložbama pisanica i maski koje se već tradicionalno održavaju u Galeriji grada Krapine, a sudjelovali su i prošle godine na 35. Susretu likovnih stvaralaca koji je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Krapina održan u Galeriji grada Krapine.

– Tematskom izložbom “In vino veritas”, odnosno “U vinu je istina”, predstavlja se 30-ak autora u tehnici ulje na platnu i akvarela, koji svaki na svoj način različitim likovnim rukopisima donose impresije i emocije vezane uz vinovu lozu, grožđe, vinograde, vinogradarske običaje i vino, koji su stoljećima bili inspiracija umjetnicima – rekla je Kunštek.

Već 53. izložba

Predsjednica Popovačke Udruge likovnih stvaralaca “Moslavački štrk”, Marija Pukec Žigić, uz zahvalu organizatorima, istaknula je kako je vino nepresušan izvor inspiracije, pa je tako ono tema ove, inače, njihove 53. izložbe. Istaknula je i zadovoljstvo izlaganjem radova i njihovim gostovanjem u Krapini i u Pučkom otvorenom učilištu. Otvorenje izložbe realizirano je uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, a izložba ostaje otvorena do 30. studenoga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba