VOR VELIKI TABOR OVE ĆE SUBOTE IMATI PRODULJENO RADNO VRIJEME: Ne propustite zanimljivo večernje događanje

“NAŠA DIKA – VERONIKA DESINIĆKA”: Očekuje vas edukativna radionica, kostimirano vodstvo, lutkarska predstava i projekcije video mappinga

Objavljeno: 01.10.2020. JJ

U Dvoru Veliki Tabor ove subote će se održati večernje događanje pod nazivom “Naša dika – Veronika Desinićka!”, posvećeno najpoznatijoj legendi vezanoj uz ovaj kasnosrednjovjekovni plemićki grad. Radno vrijeme muzeja bit će produljeno do 20 sati, a za posjetitelje je pripremljen bogat i raznovrstan program, kroz koji će se upoznati s pričom o nesretnoj ljubavi Veronike Desinićke i Fridrika II. Celjskog. 

Razgled dvorca

Program započinje u 16 sati edukativnom radionicom “Veronika memory”, namijenjenoj svim uzrastima. Nakon radionice, posjetitelji će moći razgledati dvorac i izložbe uz organizirano kostimirano stručno vodstvo. U 18.30 sati na rasporedu je lutkarska predstava “Naša dika – Veronika Desinićka!”, koju će lutkarska družina “Ioculatori” izvesti po prvi puta. Program završava projekcijama video mappinga “Living Tabor” i “Legenda o Veroniki Desinićkoj”, izrađenih u sklopu projekta “Living castles”, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Besplatni program

Edukativna radionica, kostimirano stručno vodstvo i lutkarska predstava bit će besplatni za sve posjetitelje, a ulaznice se naplaćuju prema redovnom cjeniku. Za uspomenu na događanje, svi posjetitelji dobit će besplatan primjerak deplijana “Taborgradske priče i lutkarske predstave” autorice Renate Dečman. U njemu se mogu pronaći tekstovi najpoznatijih velikotaborskih legendi te kratki opisi četiriju lutkarskih predstava koje se nalaze u stalnoj ponudi Dvora Veliki Tabor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba