ULICA JE BILA POTPUNO BLOKIRANA

APEL DVD-a DUNJKOVEC: “Nemojte vozilo parkirati na hidrant i na požarište ne dolazite u vozilima”

Objavljeno: 31.05.2020. zagorjeinternational

Vatrogasci iz DVD-a Dunjkovec u petak u 20.07 sati dobili su dojavu o požaru kuće. Na teren su odmah izašli s 10 vatrogasaca te ubrzo stigli na požar koji se već bio razbuktao na gospodarskom objektu. Imali su problema sa spajanjem na hidrant jer ga nisu mogli pronaći zbog parkiranog vozila. Plamen se s početnog objekta proširio na dva susjedna. Vatrogasci su prvo krenuli gasiti njih kako bi spriječili da šteta bude i veća.

Na mjesto požara došla je i javna vatrogasna postrojba iz Čakovca s navalnim vozilom. Uz to su zatražili i pomoć autocisterne. Na mjestu požara okupilo se i mnogo mještana od kojih su mnogi stigli sa svojim vozilima pa je vatrogascima bio otežan pristup. Nakon što su lokalizirali požar vatrogasci su plamen uspjeli ugasiti oko 23 sata te se vratiti u spremište. Osim DVD-a Dunjkovec na intervenciji su sudjelovali i DVD Pretetinec, a DVD Nedelišće je dovezlo reflektore od civilne zaštite. Zbog parkiranih vozila koji su zaklanjali hidrant i sprečavali intervenciju, vatrogasci su se obratili mještanima.

– Apel mještanima. Nemojte svoje vozilo parkirati na hidrant. Dolaskom na mjesto intervencije u prvi trenutak ne uspijevamo pronaći hidrant. Znamo da je tu u blizini, ali ga ne uočavamo odmah. Razlog je parkirano vozilo na hidrantu koje zaklanja oznaku i hidrant. Srećom, vlasnik je u blizini i pomiče vozilo. Da vlasnik nije bio u blizini i pomaknuo vozilo, vrlo vjerojatno bi zbog velikog prijenosa topline na drvenu šupu vlasnika vozila (počela je lagano nagorijevati) došlo do požara i na tom objektu. Isto tako apeliramo na mještane da na požarište ne dolaze vozilima. U jednom trenutku zbog parkiranih vozila ulica je bila potpuno blokirana i time onemogućen prolaz vatrogasnim vozilima – kažu u DVD-u Dunjkovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba