Akcija PNUSKOK-a

UHIĆENA ŠESTORKA: Iz Albanije i BiH dovozili drogu te je prodavali u Hrvatskoj

Objavljeno: 28.05.2020. zagorjeinternational

PNUSKOK je u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršio kriminalističko istraživanje nad šestoricom muškaraca (45, 57, 43, 51, 44 i 36) zbog sumnje da su proizvodili i trgovali drogama.

Povećanje količine

Istragom su utvrdili kako je šestorka od veljače 2020. godine nabavljala veće količine heroina i kokaina iz Albanije te Bosne i Hercegovine radi preprodaje na području Hrvatske. Drogu su na splitskom području miješali s punilima radi povećanja količine, vagali i pakirali u manje pakete te je davali većem broju osoba radi daljnje prodaje. U srijedu su uhićeni na splitskom području.

Kaznena prijava

Temeljem naloga Županijskog suda u Splitu, pretraženi su im vozila, domovi i druge prostorije. Pronađeno je 1628,6 grama kokaina te 2189,7 grama heroina, 10300,7 grama smjese za povećanje droge, preša za prešanje droge, valjak, metalni kalup dimenzija dim. 16x13x10 cm, razni alat, vaga, više mobitela i SIM kartica. Uhićeni će završiti u pritvoru, a protiv njih će podići kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba