Šudigu odobren novi Erasmus+ projekt

Budući grafički dizajneri odrađivat će dio prakse u tiskarskim tvrtkama u Budimpešti

Objavljeno: 25.05.2020. JJ

Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok za sljedeću je školsku godinu odobren novi Erasmus+ projekt (K1) u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za zanimanje Grafički tehničar, vrijedan oko 39.000 eura.

“Fleksibilni u grafici”

Projekt pod nazivom “Fleksibilni u grafici” omogućit će učenicima trećeg razreda zanimanja grafičkog tehničara u ožujku 2021. odlazak u Budimpeštu. Učenici će u Mađarskoj odraditi dio praktične nastave u tamošnjim tiskarskim tvrtkama, čime će obogatiti svoje profesionalno i osobno iskustvo. Iz škole kažu kako se nadaju da će u slijedećoj školskoj godini biti sigurnije putovati izvan Hrvatske i da će svi uvjeti biti pogodni za odlazak i stručno usavršavanje učenika.

Grafički tehničar pripreme

Škola i ove godine ima namjeru upisati jedan razredni odjel u sektoru Grafičke tehnologije za zanimanje Grafički tehničar pripreme. Za ovaj novi obrazovni program osigurana je suvremena oprema i pripremljeni svi uvjeti za rad u školi, a dio praktične nastave odrađivat će se i u suradnji s grafičkim tvrtkama s kojima Škola ima izvrsnu suradnju.

– Sve te tvrtke u velikoj mjeri podupiru razvoj ove struke u Školi, ali i stipendiranjem pomažu učenike te im omogućuju zaposlenja nakon završene srednje škole – poručuju iz Šudiga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba