Povodom Međunarodnog dana muzeja

Ove nedjelje slobodan ulaz u Muzej krapinskih neandertalaca i Galeriju A. Augustinčića u Klanjcu

Objavljeno: 16.05.2020. JJ

U ponedjeljak je Međunarodni dan muzeja, čija je ovogodišnja tema “Muzeji za jednakost: različitost i uključivost“. U obilježavanje će se uključiti i zagorski muzeji, programima koje vam najavljujemo u nastavku:

Muzej krapinskih neandertalaca

Ulaz u Muzej ove će nedjelje biti slobodan za sve posjetitelje u razdoblju od 10 do 17 sati (zadnji ulaz u 16 sati). Zbog trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, interaktivne instalacije u muzeju kao ni audio vodiči neće se moći koristiti. Također, mole se posjetitelji da se pridržavaju slijedećih uputa: strogo socijalno distanciranje, nošenje maski i dezinfekcija ruku. U Muzeju može istovremeno biti maksimalno 40 posjetitelja.

Studio Galerije Antuna Augustinčića, Klanjec

Uz 25. edukativno – muzejsku akciju “Ljubav“ te povodom Međunarodnog dana muzeja, u nedjelju će biti otvorena izložba “Budući klanječki kipari (ponovo) izlažu“, koja će se moći razgledati do kraja svibnja. S obzirom na to da je izložba bila otvorena i predstavljena u okviru prošlogodišnje “Zahvale jeseni“ u Klanjcu, sad se ponavlja bez ceremonije otvorenja.

Također, na internetskoj stranici Galerije Antuna Augustinčića od 13. svibnja može se razgledati prezentacija “20 godina sudjelovanja Galerije Antuna Augustinčića u muzejskim edukativnim akcijama povodom Međunarodnog dana muzeja Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva. Prezentacija je dostupna ovdje.

Isto tako, budući da je Međunarodni dan muzeja ove godine u ponedjeljak – a da je, u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, Galerija Antuna Augustinčića ponedjeljkom zatvorena – posjetitelji će povodom Međunarodnog dana muzeja imati besplatan ulaz ove nedjelje od 9 do 17 sati.

Muzej Radboa, Radoboj

Muzej Radboa, u suradnji s Društvom Naša djeca Radoboj i Osnovnom školom Side Košutić Radoboj, pokrenuo je projekt online radionice za djecu “Tako različiti, a slični“, u kojem su djeca, učenici 3. razreda, dobili zadatak da izraze svoje stavove, razmišljanja, zaključke i načine kako živjeti i uključiti društvenu različitost u svakodnevne životne prilike, te kako i na koji način se to odražava i na posjet Muzeju Radboa, jer upravo su djeca najbrojniji posjetitelji Muzeja Radboa. Njihov zadatak se tijekom ovog tjedna odrađuje digitalno, a ujedno će se i digitalnim putem, na društvenim mrežama Muzeja Radboa, Društva Naša djeca Radoboj i Osnovne škole Side Košutić Radoboj, predstaviti rezultati njihovog rada, i to na Međunarodni dan muzeja, u ponedjeljak. Prezentacija radova bit će predstavljena u obliku digitalnog “Drva znanja“, koje će krasiti dječji radovi.

– Na taj način ćemo dobiti smjernice na koji način pristupiti i postati bolji te osnažiti pristupačnost u interpretaciji baštine s ciljem postojanja jedinstvenosti u različitosti – poručuju iz Muzeja Radboa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba