Važna obavijest za građane Zaboka

Svima koji su već dobili propusnice, automatski će se na e-mail poslati one elektroničke

Objavljeno: 02.04.2020. JJ

Iz Grada Zaboka obavještavaju građane da će se svima onima kojima je zabočki Stožer civilne zaštite već izdao propusnice, automatski izdati e-Propusnice, dakle, ne trebaju ponovno podnositi zahtjeve.  E-Propusnica će im biti dostavljena na e-mail adresu, dok će oni građani koji nemaju računalo, morati osobno doći po printanu e-Propusnicu.

Podsjećaju građane da postojeće propusnice vrijede samo do 5. travnja, odnosno, da je od 6. travnja obavezna e-Propusnica. Propusnice izdane s rokom važenja iza 5. travnja. Stožer civilne zaštite grada Zaboka unijet će u sustav e-Propusnice i vrijedit će do traženog datuma, ali najduže 14 dana od dana izdavanja e-Propusnice. Primjerice, ako ste dobili propusnicu s rokom važenja do 24. travnja, istu ćete dobiti, ali kao e-propusnicu s rokom važenja do 19. travnja.

Svi zahtjevi za propusnice koji pristignu nakon 5. travnja podnose se putem sustava e-Građani, a ako građani nemaju  pristup sustavu, zahtjev mogu kao i do sada uputiti e-poštom na [email protected] ili iznimno osobnim dolaskom na adresu Zivtov trg 10. Uz zahtjev morate dostaviti popunjeni obrazac zahtjeva te presliku osobne iskaznice (s obje strane). Svakako morate ispuniti i podatak o vašem OIB-u.

e-Propusnica se izdaje na vrijeme podneseno u zahtjevu, a najduže za 14 dana od dana izdavanja. Poslije isteka važenja iste, treba podnijeti novi zahtjev  ukoliko za istom postoji potreba. Sve izdane i unesene e-Propusnice biti će dostupne u elektronskom sustavu unutar sat vremena od izdavanja.

Uvid u sustav i kontrolu e-Propusnica vrši MUP na temelju OIB-a i/ili QR koda s propusnice.

Obavezno treba imati sa sobom printanu propusnicu, a može se koristiti i na mobilnom uređaju u PDF formatu, gdje je QR kod koji policajac može skenirati i provjeriti u sustavu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter