UPOZORENJE OSTALIM ŽUPANIJSKIM KRIZNIM STOŽERIMA:

Stožer za zdravstvo Zagrebačke županije završio u samoizolaciji nakon sastanka koji po savjetima epidemiologa nije ni trebao biti održan

Objavljeno: 30.03.2020. zagorjeinternational

Županijski stožer za zdravstvo Zagrebačke županije završio je u samoizolaciji nakon sastanka održanog 19. ožujka, koji, doznaje 24 sata, po savjetima epidemiologa nije ni trebao biti održan. Ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije, dr. Većeslav Bergman, pozitivan je na korona virus, a u samoizolaciji je sada i veći dio navedenog stožera te županije, koji je s njim bio u kontaktu. Sastanak je održan, iako su upozoreni da za to nema potrebe, a nakon tri dana je Bergman već imao i simptome. Osim Bergmana koji je pozitivan na korona virus, i ostalih četvero sudionika je moralo u samoizolaciju. Među ostalim i Vanja Slavić Mrzić, glavna epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Županije, kao i Davorin Gajnik, ravnatelj Hitne pomoći Zagrebačke županije.
U Uredu župana Kožića novinarima su kazali da nisu ovlašteni davati podatke o zdravstvenim djelatnicima koji su zaraženi ili su u samoizolaciji, a što se tiče spornog sastanka 19. ožujka, nakon čega su članovi Županijskog stožera za zdravstvo morali u izolaciju, kažu da je sastanak održan radi organizacije rada u izvanrednim okolnostima, budući da na području Zagrebačke županije nema opće bolnice, pa je stožerna ustanova zapravo tamošnji Dom zdravlja.
Inače, i Krizni stožer Krapinsko – zagorske županije na dnevnoj bazi ima sastanke te potom održava konferencije za medije na kojima izvještava o stanju na svom području, odnosno o broju zaraženih koronavirusom u KZŽ, iako to svakog dana čini i nacionalni stožer.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba