Ministarstvo donijelo očekivanu odluku

Sve škole, vrtići i fakulteti neće raditi najmanje još mjesec dana

Objavljeno: 19.03.2020. JM

Sve škole, vrtići i visoka učilišta zbog epidemije koronavirusa bit će zatvoreni i idućih 30 dana, počevši od danas, doznaje Jutarnji.hr u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a nastava će se i dalje odvijati na daljinu, putem online platforme, Hrvatske radio televizije i Sportske televizije.

– Odluka Vlade o obustavi nastave u školi i prelasku na nastavu na daljinu, nema krajnji rok do kada vrijedi. U svjetlu današnje odluke Vlade o radu od kuće koja uključuje i škole, a donosi se na mjesec dana, razvidno je da nastave u školi neće biti barem do 19. travnja – potvrdili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja na upit Jutarnjeg.

Od danas i svi nastavnici, učitelji, profesori i odgojitelji mogu raditi od kuće budući da je Vlada na današnjoj sjednici izmijenila i odluku o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu.

Ravnatelji osnovnih škola dužni su i dalje organizirati prihvat djece u razrednoj nastavi u slučajevima kad su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, a isto vrijedi i za ustanove predškolskog odgoja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter