Državni tajnik Mario Antonić ugostio predstavnike "SMEuniteda"

“Male i srednje poduzetnike treba snažnije zastupati pred tijelima Europske unije“

Objavljeno: 27.02.2020. zagorjeinternational

Državni tajnik Mario Antonić ugostio je u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavnike neprofitne organizacije “SMEunited“, predsjednika Albana Maggiara i direktora za ekonomiju i fiskalnu politiku Gerharda Huemera. “SMEunited“ okuplja oko 70 nacionalnih udruga obrtnika te malih i srednjih poduzetnika iz preko 30 europskih zemalja, a kao organizacija poslodavaca zastupa interese spomenutih udruga pri tijelima Europske unije te im pomaže u njihovom umrežavanju i jačanju kapaciteta.


Mala i srednja poduzeća


Državni tajnik Antonić hrvatski je predstavnik u Europskoj mreži izaslanika za mala i srednja poduzeća “SME Envoy Network“, u kojoj svojim članstvom doprinosi i “SMEunited“.
Na sastanku održanom u Ministarstvu raspravljalo se o važnosti povezivanja malih i srednjih poduzeća u Europi te kako pronaći najbolje instrumente za pružanje potrebne savjetodavne i financijske potpore, ali i za pružanje adekvatne pomoći u slučaju poteškoća njihova poslovanja.
Govoreći o važnosti buduće Strategije za malo i srednje poduzetništvo koju komisija planira objaviti u ožujku, Antonić je istaknuo potrebu da “SMEunited” snažnije zastupa interese malog i srednjeg poduzetništva pred tijelima Europske unije, a naglasio je i važnost te korisnost kohezijskih fondova za takva poduzeća u Republici Hrvatskoj.


Nacionalna udruženja


Neprofitna organizacija “SMEunited” zastupa više od 24 milijuna malih i srednjih poduzeća koja zapošljavaju preko 90 milijuna ljudi kroz nacionalna udruženja. U Hrvatskoj su to Hrvatska obrtnička komora te Hrvatska udruga poslodavaca, čiji su predstavnici također nazočili sastanku.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba