Najljepši valentinovski poklon za mještane

“KLOPCA V PARKU“: Dramska družina “Vsi prisotni“ iz Slovenije oduševila Jesejance

Objavljeno: 19.02.2020. IB

AKUD “Žensko kazalište“ Gornje Jesenje u nedjelju je svojim mještanima povodom Valentinova poklonio prigodnu predstavu KUD-a “Štefan Romih“ iz Črešnjevca, nedaleko od Slovenske Bistrice. Dramska družina “Vsi prisotni“ izvela je predstavu “Klopca v parku“, u kojoj su uprizoreni događaji iz života ljudi različitih profila, a radnja se odvija na klupi u lokalnom parku. Predstava je oduševila sve prisutne.
Dramska skupina “Vsi prisotni“ obilježava 20 godina rada, dok KUD “Štefan Romih” pod čijim imenom djeluju, ove godine obilježava 100. obljetnicu postojanja.
Za suradnju Jesejanaca i Slovenaca zaslužan je bivši mještanin Jesenja i član AKUD-a Ivan Šoštarić, koji itekako ima sluha za kulturu svog nekadašnjeg, ali i sadašnjeg kraja. Ovaj susret, kao i buduća suradnja, održavat će se pod motom “Ljubav nas veže i spaja“. To je ljubav prema glumi i amaterizmu kojeg “Žensko kazalište“ njeguje dugih 45 godina, s kojom su stasale i rasle brojne generacije, a uz veliku potporu mještana i lokalne samouprave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba