Pojačane aktivnosti zagorske policije

Očekujte nadzor prometa na brojnim lokacijama, uz maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika

Objavljeno: 06.02.2020. zagorjeinternational

Policijska uprava krapinsko – zagorska kontinuirano će nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. “četiri glavne ubojice u prometu” – alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel, te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.
Promet će se nadzirati na velikom broju lokacija, a u aktivnosti će biti uključen maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr.
Također će obratiti posebnu pozornost na kretanje i zadržavanje pješaka na kolniku, prelasku pješaka preko kolnika, na bicikliste koji prilikom sudjelovanja u prometu nisu pravilno označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom ili u vožnji nemaju upaljena svijetla.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba