Pravo sudjelovanja imaju nezaposlene žene

“ŽENE BIRAJU NOVU ŠANSU“: Prijavite se na besplatni program osposobljavanja za eko poljoprivrednicu

Objavljeno: 01.02.2020. JM


LAG Zagorje – Sutla u sklopu projekta “Jednake mogućnosti u svijetu rada i procesu zapošljavanja – Žene biraju novu šansu“, organizira besplatni program osposobljavanja “EKO poljoprivrednica“ za nezaposlene žene. Više informacija o programu osposobljavanja za EKO poljoprivrednicu, kao i o komunikacijskim vještinama, pisanju poslovnog plana i prezentaciji, moći ćete saznati na radionici koja će se održati u zabočkoj Zelenoj dvorani, 7. veljače s početkom u 11 sati.

Pet sudionica

Program osposobljavanja održavat će se od 16. ožujka, u trajanju od 150 školskih sati u Pučkom otvorenom učilištu Krapina, a sve polaznice koje uspješno završe program, stječu pravo upisa kvalifikacije u radnu knjigu. Pravo na sudjelovanje imaju nezaposlene žene, s time da dugotrajno nezaposlene imaju prednost, neovisno o tome jesu li prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Predviđen broj sudionica je pet, a za sve njih osigurat će se mentorstvo i savjetovanje kroz koje će se pratiti njihovo napredovanje u procesu traženja posla ili samozapošljavanja, te pomoć u pokretanju OPG-a, kao i edukaciju o izradi poslovnog plana za prijavu na mjere ruralnog razvoja. Također, korisnice će imati pristup online platformi za učenje.

Ekološki način


Tijekom osposobljavanja, polaznice će biti educirane o primjeni osnovnih načela ekološkog uzgoja, o pripremi tla za sjetvu i sadnju poljoprivrednih kultura na ekološki način, zatim o tome kako razlikovati i primijeniti uzgojne mjere, zahvate i alate, te opremu za ekološku proizvodnju poljoprivrednih kultura, kako proizvesti kompost na eko način, kako zaštititi kulture od bolesti, štetnika i korova na ekološki način, kako prepoznati vrijeme zrelosti poljoprivrednih kultura, ubrati ih i skladištiti te kako primijeniti pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoći.
Sve zainteresirane žene mogu se prijaviti na mail adresu: [email protected] ili na broj telefona: 099/423-7151. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, kontakt, općinu / grad te kratki razlog za uključivanje u program osposobljavanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba