NOVI VOZNI PARK: Svaki automobil državu će koštati više od 300 tisuća kuna

Trojica potpredsjednika Hrvatskog sabora preuzela nove Audije A6

Objavljeno: 15.01.2020. zagorjeinternational

Trojica od petorice potpredsjednika Hrvatskog sabora preuzeli su i voze se u novim automobilima marke Audi A6, potvrđeno je Hini iz Hrvatskog sabora, a prenosi Jutarnji.hr.

Prije kraja mandata

Nove su automobile preuzela trojica potpredsjednika Hrvatskog sabora i to Željko Reiner (HDZ), Furio Radin (NZ) i Siniša Hajdaš Dončić (SDP), no ne i Milijan Brkić (HDZ), koji je zadržao ranije zaduženu Škodu Superb. Brkić će, neslužbeno se doznaje, i dalje nastaviti koristiti taj automobil, nakon što je odbio novi službeni Audi A6, model nabavljen za potpredsjednike Sabora nepunih godinu dana prije kraja mandata. Božo Petrov (Most), koji je već ranije odbio koristiti službeni automobil, rekao je za Jutarnji kako ne želi trošiti financijska sredstva države, odnosno svih poreznih obveznika na stranačke potrebe Mosta.
Koliko stoji svaki od automobila, iz Sabora nisu precizirali. Naveli su da su novi automobili isporučeni u prosincu, nakon sklapanja ugovora na 60 mjeseci, uz mjesečnu ratu u iznosu od 5541 kuna za jedan automobil. Kad se te dvije brojke pomnože, dolazi se do iznosa od 332.460 kuna za jedan automobil.

Prijevoz dužnosnika

Kako su pojasnili iz saborske Službe za medije, potpredsjednici Sabora nisu konzultirani prije nabave novih automobila, ni sam Sabor ih ne nabavlja, niti upravlja voznim parkom za svoje i potrebe saborskih dužnosnika. Ti su poslovi u nadležnosti Ureda za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade (UZOP), koji obavlja i poslove prijevoza dužnosnika i službenika Sabora, Vlade i svih njenih ureda te poslove prijevoza stranih delegacija i protokolarnih programa.
Naime, potpredsjednici imaju pravo na vozača 24 sata dnevno i svi koji koriste službene automobile, imaju i dodijeljene službene vozače, no povremeno se i sami voze (vikendom, blagdanima, gradske vožnje).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba