U Krapinskim Toplicama potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata

Dodijeljeno deset studentskih i sedam učeničkih stipendija te jedna stipendija za nadarene

Objavljeno: 14.12.2019. JM

U Krapinskim Toplicama je, nakon otvorenje “Zimske topličke bajke”, održano i potpisivanje ugovora za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija. Kako nam je rekao načelnik Ernest Svažić, Općina u prosjeku godišnje stipendira 50–ak učenika i studenata.
– Večeras je potpisano novih 18 ugovora i to za 10 studentskih stipendija u iznosu od 600 kuna, sedam učeničkih stipendija u iznosu od 300 kuna te za jednu stipendiju za nadarene u vrijednosti od 400 kuna mjesečno. Nadam se da na taj način učenicima i studentima, odnosno, njihovim roditeljima olakšavamo pokrivanje troškova školovanja – rekao je načelnik Svažić.
Da je riječ o hvalevrijednoj potpori koja je učenicima i studentima i dodatan poticaj prilikom njihovog školovanja, potvrdio je i Robert Matovina, čija će kći Marija, kao studentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, primati mjesečnu općinsku stipendiju.
– Lijepa je to gesta od strane Općine i vjerujem da svima ta dodijeljena materijalna sredstva znače jako puno, pa se ovim putem zahvaljujem Općini – kazao je Robert Matovina.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba