Štrajk se nastavlja, ali danas bi mogao pasti konačan dogovor

NAPRAVLJEN VELIK KORAK PREMA RJEŠENJU: Neslužbena ponuda Vlade kombinacija je povećanja koeficijenta i povećanja plaća kroz dodatke

Objavljeno: 02.12.2019. zagorjeinternational

Učitelji će i danas štrajkati, a kada će učenici ponovno sjesti u školske klupe, najvjerojatnije će se doznati nakon još jednog sastanka premijera Andreja Plenkovića s vođama obrazovnih sindikata koji će se održati u ponedjeljak u ranim poslijepodnevnim satima, piše jutarnji.hr.

Konačno rješenje spora Vlade i školskih sindikata nije se pronašlo niti nakon nedjeljnog, trećeg maratonskog pregovora, koji je trajao više od šest sati. Branimir Mihalinec, čelnik Nezavisnih sindikata zaposlenih u srednjim školama izjavio je kako su sindikati odlučili da trebaju još vremena za razgovor te da očekuju da će u ponedjeljak završiti pregovori.

Kako doznaje jutarnji.hr, iz pat pozicije u kojoj je Vlada nudila povećanje učiteljskih plaća isključivo kroz dodatke na plaće, a učitelji uporno inzistirali na povećanju kroz 6,11 posto veće koeficijente, u nedjelju je učinjen veliki korak prema konačnom rješenju.

– Ponuda Vlade kombinacija je povećanja koeficijenata i povećanja plaća kroz dodatke. Konkretni postoci povećanja plaća sinoć nisu dogovoreni. To bi trebalo biti u potpunosti dogovoreno na novom sastanku Vlade i sindikata – rekao je izvor upućen u pregovore.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba