U punom su jeku radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta u općini Krapinske Toplice

ZVONKO OČIĆ: Nikad se tolikim intenzitetom nije radilo na asfaltiranju. Do sredine prosinca asfaltirat ćemo oko 5,5 kilometara cesta, za što je osigurano 2,5 milijuna kuna

Objavljeno: 30.11.2019. IB

U općini Krapinske Toplice u tijeku su brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi. Između ostaloga, asfaltiraju se nerazvrstane ceste, za što je iz proračuna Općine u ovoj godini izdvojeno 2,5 milijuna kuna. Predsjednik Općinskog vijeća Zvonko Očić rekao nam je kako će se novim asfaltom presvući oko 5500 metara cesta.

16 dionica

– Moram naglasiti da se u povijesti općine nikad nije tolikim intenzitetom radilo na asfaltiranju. Došli smo do zaključka da je puno vrednije asfaltirati, jer je puno cesta na brdovitim predjelima, a posljednjih mjeseci bilo je puno kiše, koja kameni materijal odnese i na kraju je to bačen novac. Apeliramo na mještane da budu strpljivi, jer su unatoč asfaltiranju, neki zakinuti za kameni materijal, s ciljem da što manje novca potrošimo za šodranje i da tim novcem automatski povećamo asfaltiranje, što je puno kvalitetnije i dugoročno je rješenje – ističe Očić te dodaje kako su ugovor za izvođenje radova potpisali s MB – Transgradnjom iz Krapine, za 16 dionica.
– Jedan dio je već asfaltiran, a na šest dionica se provode pripremni radovi i ako vremenski uvjeti dopuste, očekujemo da ćemo do polovice prosinca završiti kompletno asfaltiranje svih cesta koje smo ugovorili za ovu godinu – pojasnio je Očić.

U planu šest kilometara

Asfaltiranje nerazvrstanih cesta u planu je i za iduću godinu.
– Nastavit ćemo istim tempom kao i u ovoj godini. Mjesni odbori su nam poslali svoje zahtjeve i prioritete, što se tiče svih radova na komunalnoj infrastrukturi, pa tako i na asfaltiranju i za iduću godinu planiramo asfaltirati oko 6000 metara nerazvrstanih cesta.  Moram naglasiti da te radove financiramo iz općinskog proračuna – zaključio je predsjednik Općinskog vijeća.
Što se tiče ostalih radova, jako se puno radi na održavanju i kopanju odvodnih kanala, a uslijed velikih kiša, u nekim selima pojavilo se par klizišta, koja će trebati sanirati, kaže Očić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba