BICIKLISTIČKI MARATON ZA VUKOVAR: Sudionici maratona krenuli su s Trga bana Jelačića u Zagrebu i u Grad heroj stižu u ponedjeljak

Vukovarskim žrtvama počast će odati i Zagorci – Vesna i Ivan Benc iz Pregrade te Kristijan Gaćina i Davor Gradiški – Rodney iz Krapinskih Toplica

Objavljeno: 15.11.2019. IB

Dobrovoljno biciklističko društvo Potepuh iz Zagreba osmu godinu zaredom organizira Biciklistički maraton za Vukovar, u spomen na žrtve stradale tijekom opsade i nakon okupacije Grada heroja 1991. godine. Kao i prijašnjih godina i ove godine vozi se od 15. do 18. studenog.
Okupljanje sudionika je počelo u 8 sati na istočnoj strani Jelačićevog trga u Zagrebu, a put Vukovara krenuli su u 9 sati.

– Prvi dan vozimo do Kutine (92 km), drugi dan od Kutine do Orubice (82 km). Treći dan iz Orubice krećemo rano ujutro, a u Vukovar (154 km) stižemo navečer, kako bismo dan kasnije, u ponedjeljak ujutro, posjetili mjesta posebnoga pijeteta u gradu i okolici, te sudjelovali u Koloni sjećanja. Vraćamo se vlakom istoga dana navečer (prema voznome redu, vlak na Glavni kolodvor u Zagrebu stiže u 21.10) – ističu organizatori.

Ove godine po treći puta, maratonu su pe pridružili Vesna i Ivan Benc iz Pregrade. Krenuli su iz Pregrade u 5. 40, do trga Josipa bana Jelačića gdje se pridružuju Maratonu za Vukovar. U spomen na junake grada heroja – tradicionalno su otišla i dvojica stanovnika Krapinskih Toplica – Kristijan Gaćina i Davor Gradiški – Rodney.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba