Sindikati obrazovanja trebali su danas, 22. dana štrajka u školama, imati završni sastanak s Vladom, na kojem su trebali dobiti njihovu konačnu ponudu o kojoj će odlučiti zaposleni u osnovnim i srednjim školama prihvaćaju li je ili ne, no poziv nisu dobili. Čelnici sindikata ne znaju zašto, a sastanak je ministar rada Josip Aladrović najavio za utorak, piše 24 sata.

Na Markovu trgu

Štrajk u školama se nastavlja, sutra u Krapinsko – zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj, a u srijedu u Zagrebačkoj, Sisačko – moslavačkoj te Brodsko – posavskoj županiji. Sindikati su najavili i nove aktivnosti na Markovu trgu u srijedu i četvrtak, a o detaljima tih aktivnosti će više reći sutra.
Najavili su i nove prosvjede tijekom predsjedanja Europskom unijom, ali i tijekom Kongresa Europske pučke stranke idućeg tjedna u Zagrebu.

Na skupovima

– Ako se ne riješi naš problem, svakodnevno ćemo protestirati pred Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom tijekom predsjedanja Europskom unijom. Nijedan skup neće se održati, a da mi nećemo biti tamo. Ni idući tjedan nijedan skup Europske pučke stranke neće proći bez nas, nigdje se neće kretati po Zagrebu, a da ne vide naše ljude, poruke i plakate i to na više jezika, da i oni razumiju – poručio je Branimir Mihalinec  iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.