Vodstvo HDZ-a KZŽ održalo sastanak s članstvom općinskih organizacija stranke u Maču, Mihovljanu i Novom Golubovcu

“Projekti se s državne razine podupiru na dobrobit građana, bez obzira na to koja je politička opcija na vlasti u pojedinoj općini”

Objavljeno: 07.11.2019. zagorjeinternational

Pripreme za predstojeće predsjedničke izbore te provedba lokalnih projekata sredstvima s državne razine bile su teme sastanka čelništva Županijske organizacije HDZ-a KZŽ s članstvom općinskih organizacija stranke Maču, Mihovljanu i Novom Golubovcu. Saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Žarko Tušek naglasio je da su zahvaljujući potezima aktualne Vlade RH povećani lokalni proračuni, a projekti se s državne razine podupiru na dobrobit građana, bez obzira koja je politička opcija na vlasti u pojedinoj općini.

Povećanje proračuna

– Istaknimo primjerice samo izgradnju dječjeg vrtića vrijednu više od sedam milijuna kuna preko mjere 7.4.1. ruralnog razvoja, kao i 60-postotno sufinanciranje sanacije klizišta u Velikom Bukovcu od strane Hrvatskih voda, a ukupne vrijednosti 360 tisuća kuna – izjavio je Tušek, dok je predsjednik mačanskog HDZ-a Stjepan Sokolić dodao kako je u četiri godine “Kukuriku koalicije” Općina Mače dobila 95 tisuća kuna te je izvorni proračun iznosio 1,6 milijuna kuna.
– Danas je općinski proračun povećan na 4,8 milijuna kuna, sve zbog poteza aktualne Vlade, zbog porezne reforme – naglasio je Sokolić, ističući ujedno sufinanciranje izgradnje novog mosta u Velikom Komoru za više od 600 tisuća kuna, u čemu sudjeluje i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Povećanje općinskog proračuna te pomoć države u projektima potvrdio je i načelnik Općine Novi Golubovec, predsjednik Općinske organizacije Boris Tušek, istaknuvši da je općinski proračun povećan 20 posto nakon poreznih reformskih mjera aktualne Vlade.

Sanacija klizišta

I u Mihovljanu se provode projekti sufinancirani od ministarstava pa je tako načelnik i predsjednik HDZ-a Mihovljan Zlatko Bartolić podsjetio na uređenje nerazvrstanih cesta s 400.000 kuna Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te gotovo 200.000 kuna Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Tu je još 600.000 kuna potpore Ministarstva regionalnog razvoja za osnivanje centra za pružanje usluge u zajednici. I na području Općine Mihovljan Hrvatske vode sufinanciraju sanaciju klizišta, onog uz nerazvrstanu cestu Klanečnica, dok je za ostvarivanje uvjeta za ostanak mladih obitelji istaknut projekt izgradnje dječjeg vrtića.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba