PRIZNANJE ZA SVE MEDICINSKE SESTRE I LIJEČNIKE NA ODJELU GINEKOLOGIJE: U Općoj bolnici Zabok utemeljen Zavod za integrativnu ginekologiju, opstetriciju i minimalno invazivnu ginekološku kirurgiju osječkog medicinskog fakulteta

“Ovakva moderna bolnica zaslužuje imati fakultet. Nadam se da će se u Krapinsko – zagorskoj županiji pokrenuti i diplomski i poslijediplomski studiji”

Objavljeno: 18.09.2019. Jožica Miklaužić

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana službeno je postala Zavod za integrativnu ginekologiju, opstetriciju i minimalno invazivnu ginekološku kirurgiju Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
Voditelj Odjela ginekologije i porodništva OB Zabok Rajko Fureš tom je prilikom kazao kako je riječ o velikom priznanju ne samo za zabočku bolnicu, nego i zdravstvo čitave Krapinsko – zagorske županije.

Osnova za napredovanje

– Ovime je odano iznimno priznanje svim medicinskim sestrama i svim liječnicima koji rade na ovom području. Siguran sam da će to biti dodatni poticaj za daljnji kvalitetan i uspješan rad i osnova za napredovanje svim našim zdravstvenim djelatnicima, pogotovo onima koji su u neposrednom kontaktu s našim pacijenticama, kako bi našu zdravstvenu uslugu podigli na još viši nivo – rekao je Fureš te dodao kako je prema podacima za prošlu godinu, na Odjelu za ginekologiju i porodništvo OB-a Zabok rođeno 900–tinjak djece.
Kako je velika čast unutar svoje bolnice imati jedan takav Zavod, potvrdio je i ravnatelj bolnice Tihomir Vančina.
– Osim časti, ovo je velika stvar i na nivou daljnjeg akademskog napredovanja, s obzirom na to da kod nas ima puno mladih liječnika koji se žele educirati, a edukacija je osnova da bi mi bili bolji te da bi u konačnici naši pacijenti imali bolju zdravstvenu zaštitu. Što se tiče samog poslovanja bolnice i kada bi gledali same brojke, tu postojanje samog Zavoda neće imati toliko utjecaja, ali sigurno ćemo kroz naše znanje pacijentima pružati bolju zdravstvenu uslugu, što će sigurno dovesti do povećanja broja i zadovoljstva naših pacijenata,  što je i najbitnije jer nama su pacijenti na prvom mjestu – istaknuo je ravnatelj Vančina.
Dekan osječkog Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Aleksandar Včev naglasio je kako je OB Zabok primjer moderne gradnje bolnica u funkcionalnom smislu i takva bolnica zaslužuje imati fakultet.
– Ovo je primjer jedne izuzetno dobre suradnje s lokalnom i regionalnom samoupravom i nadamo se da će ona uskoro rezultirati razvojem studijskih programa u ovoj županiji, naravno, s težištem na Općoj bolnici Zabok. Za sada u Pregradi postoji preddiplomski studij sestrinstva, a ostaju diplomski i poslijediplomski specijalistički studiji koje bi htjeli pokrenuti nakon što obavimo sve predradnje, da to bude na jednom vrhunskom nivou, kakav i treba biti – objasnio je Aleksandar Včev.

Predani rad

Zadovoljstvo postignutom suradnjom s osječkim Medicinskim fakultetom istaknula je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.
– U Krapinsko – zagorskoj županiji se brinemo da naši stanovnici imaju što kvalitetniju zdravstvenu skrb, liječenje, rehabilitaciju i ostale zdravstvene usluge, a da bi one bile kvalitetne i u korak s vremenom i strukom,  moramo raditi na povezivanju znanstvenih i sveučilišnih institucija s našim zdravstvenim ustanovama. Otvaranjem ovog Zavoda, zapravo se našoj Općoj bolnici daje priznanje i povjerenje za sav onaj predani rad u ginekologiji koji su imali proteklih godina, a koji smo i mi u Krapinsko – zagorskoj županiji prepoznali, pa tako svake godine donacijama poboljšavamo uvjete rada na našem Odjelu ginekologije i porodništva. Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo iz Osijeka nam je isto tako vrlo zanimljiv partner i u osiguravanju kvota za studiranje, kako u Pregradi imamo preddiplomski studij, na kojem mogu nastaviti svoje sveučilišno obrazovanje medicinske sestre i tehničari s područja naše županije i šire. Ono što se iskreno nadam, je da će se u skorom razdoblju organizirati i preostale dvije godine diplomskog obrazovanja, tako da imamo zaokruženu cjelinu visokoobrazovanih medicinskih sestara i tehničara – zaključila je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba