U Đurmancu završilo ocjenjivanje dvorišta i vrtova – pobjednice će novčanu nagradu i priznanje dobiti na svečanosti povodom Dana općine

Najljepšu okućnicu ima Đurđica Jedvaj iz Ravninskog, a najljepši vrt Katica Varjačić iz Putkovca

Objavljeno: 18.09.2019. JJ

Općina Đurmanec je i ove godine realizirala projekt “Ocjenjivanje najljepše okućnice i najljepšeg vrta na području općine“, čiji je cilj poticanje i nagrađivanje uređivanja javnih i privatnih površina. Članovi Povjerenstva za ocjenjivanje najljepše okućnice i najuređenijeg vrta su tijekom cijelog ljeta u nekoliko navrata obilazili područje općine, vršili uvid na terenu te prikupljali podatke potrebne za ocjenu okućnica – dvorišta, kao i pratili uređenje vrtova na cijelom području općine, sukladno utvrđenim kriterijima ocjenjivanja. Kriteriji ocjenjivanja za najljepšu okućnicu bili su ukupan izgled dvorišta – okućnice, originalnost uređenja, čistoća, opremljenost, krajobrazno uređenje, funkcionalnost površine te usklađenost s okolnim prostorom i objektom, a nakon nimalo lakog posla, Povjerenstvo za odabir najljepše okućnice pobjednicom je proglasilo Đurđicu Jedvaj iz Ravninskog. Drugo mjesto osvojila je Alenka Pavić iz Lukovčaka,a treće Štefanija Lamot iz Gornjeg Maclja.

Đurđica Jedvaj

 

Alenka Pavić
Alenka Pavić

 

Štefanija Lamot

Kriteriji ocjenjivanja za najljepši i najuređeniji vrt bili su ukupan izgled vrta, uređenje, čistoća, funkcionalnost površina te kvaliteta i izgled povrtnih kultura, a pobjedu je odnijela Katica Varjačić iz Putkovca. Drugo je mjesto pripalo Kristini Vešligaj iz Hromca, dok su treće mjesto podijelile Marija Janžek iz Zagorske Koprivnice i Marija Krkalo iz Đurmanca.

Katica Varjačić

 

Kristina Vešligaj

 

Marija Janžek

 

Marija Krkalo

Dobitnicama priznanja će povodom obilježavanja Dana Općine, župe i škole sljedeće godine biti svečano uručene novčane nagrade i prigodna priznanja.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba