Za svaku pohvalu!

Općina Zlatar Bistrica sufinancira nabavu udžbenika i troškove prijevoza za srednjoškolce, te školsku kuhinju za osnovnoškolce

Objavljeno: 13.09.2019. JM

Općina Zlatar Bistrica, odlukom načelnika Žarka Miholića, i ove godine srednjoškolcima, osim prijevoza, sufinancira i nabavu udžbenika. Naime, za sufinanciranje nabave udžbenika isplaćuje se jednokratna novčana pomoć u iznosu od 350 kuna, a uvjet za ostvarivanje tog prava je da učenik i oba roditelja imaju prebivalište na području općine.

Odgovarajuća dokumentacija

U slučaju da nije moguće ispuniti uvjet prijavljenog prebivališta na području općine, zahtjevu je potrebno priložiti odgovarajuću dokumentaciju (smrtni list, rješenje o razvodu braka i slično). Što se tiče prijevoza, on će za srednjoškolce biti u potpunosti besplatan jer Općina pokriva i dio troškova koji bi teretili roditelje. Zahtjevi za sufinanciranje mogu se preuzeti na internetskoj stranici općine Zlatar Bistrica ili osobno u Općini, a predati se mogu zaključno s 10. listopadom.

Socijalni status

Osim toga, Općina Zlatar Bistrica će u ovoj školskoj godini sufinancirati ili financirati školsku kuhinju za učenike osnovne škole, i to u cijelosti ili u iznosu od 50 posto, ovisno o socijalnom statusu obitelji. Detalji su objavljeni na internetskim stranicama općine, a zahtjev se podnosi zaključno s 15. listopadom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba