Cilj programa je razviti svijest mladih o Europi, parlamentarnoj demokraciji i Europskom parlamentu

DRUGA ZAGORSKA ŠKOLA S PRESTIŽNIM STATUSOM: Srednja škola Konjščina postala “Škola ambasador Europskog parlamenta“

Objavljeno: 08.08.2019. IB

Srednja škola Konjščina postala je ˝Škola ambasador Europskog parlamenta˝. Uz Srednju školu Krapina, koja ima taj status od 2016. godine, SŠ Konjščina druga je srednja škola na području Krapinsko – zagorske županije s ovim statusom.

Europski parlament pokrenuo je 2016. godine obrazovni program ˝Škola ambasador Europskog parlamenta˝ (EPAS-European Parliament Ambasador School), koji se provodi u svim državama članicama EU. Cilj programa je razviti svijest mladih o Europi, parlamentarnoj demokraciji i Europskom parlamentu, čije članove biraju građani i koji predstavljaju njihov izravan glas u europskim institucijama. U školi ističu kako im je velika čast primiti ovo priznanje, posebno zato što su najveću ulogu u cijelom procesu imali učenici škole, ambasadori juniori. Što se tiče Srednje škole Krapina, njeni učenici aktivno sudjeluju u nacionalnim i međunarodnim zasjedanjima Europskog parlamenta mladih (EPM) i predstavljaju Republiku Hrvatsku na zasjedanjima u sedam europskih država, također, škola je pet puta sudjelovala u programu EUROSCOLA, a 109 učenika posjetilo je Europski Parlament u Strasbourgu.

Najnovije po kategorijama

POMOZITE – TREBAJU IM 792 TISUĆE KUNA: “Ana možda nikad neće moći raditi zadaće sa svojim sinovima, ali tu je za zagrljaj, a ništa ne pomaže kao topli majčin zagrljaj”

HRABRA MAMA ŽELI ŽIVJETI: Ana Mari Ljutić, unatoč tome što ju je izjedao rak, rodila je sinčića, no, zbog teških posljedica i danas ovisi o zahtjevnim i skupim medicinskim tretmanima

POMOZITE – TREBAJU IM 792 TISUĆE KUNA: “Ana možda nikad neće moći raditi zadaće sa svojim sinovima, ali tu je za zagrljaj, a ništa ne pomaže kao topli majčin zagrljaj”

Objavljeno: 05.08.2020. JJ

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter