VELIKO SRCE ZAGORACA: Još jedna humanitarna akcija za pomoć Ivanu Zucalu i njegovoj baki Jele

PRIKUPILI 9500 KUNA: Airsoft klub Fox okupio 140 sudionika na humanitarnom susretu za 20-godišnjeg Dubrovčanina koji boluje od cerebralne paralize

Objavljeno: 11.06.2019. Jelena Jazbec

O 20-godišnjem Ivanu Zucalu iz Dubrovnika, koji boluje od cerebralne paralize, a trenutno sa svojom bakom Jelenom živi u Krapinskim Toplicama, gdje redovito odlazi na fizikalne terapije, već smo pisali prošlog tjedna. Tada je za njega u topličkom Domu kulture odigrana humanitarna predstava, kojom su se prikupljali dobrovoljni prilozi za njegovo liječenje. Naime, Ivan od desetog mjeseca, po preporuci liječnika, uz fizikalne terapije, prima i injekcije botoksa, koje umanjuju posljedice tog stanja, no, tretmani koje treba primati svaka četiri mjeseca, stoje šest tisuća kuna, a Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje te troškove ne pokriva.

Isti cilj

Mnogi dobri ljudi uključili su se u akciju za pomoć Ivanu i njegovoj baki Jele, a među njima i članovi Airsoft kluba Fox, koji su u nedjelju organizirali humanitarni susret za Ivana u Stubičkoj Slatini.
– Prvotna je ideja bila prikupljati novac za malenu Marlu, četveromjesečnu djevojčicu iz Jesenja, kojoj je nedugo nakon rođenja dijagnosticirana genetska bolest cistična fibroza, no u razgovoru s ocem doznali smo da su uspjeli prikupiti dvostruko više sredstava nego što su trebali, stoga nam je rekao da pomognemo nekome drugome. Okupio se velik broj klubova, ali i pojedinaca, i svi su imali isti cilj – pomoći onima kojima je to najpotrebnije, na nama svima dragi način, a to je kroz druženje, igru i fair play, a isto tako i donacijama. Nadamo se da će sredstva prikupljena ovom akcijom barem malo pomoći Ivanu u daljnjem liječenju i životu – rekao nam je Tomislav Uhernik, predsjednik ASK-a Fox, dodavši kako je ovo drugi humanitarni susret u organizaciji kluba, a okupilo se 140-ak sudionika.

Ivanov osmjeh

Sudjelovali su: St. Recon, AT ST8, ASK Paladin, ASK Dogs, ATWF, ASK Rhinos, AT Dream Team, AT Strike Samobor, AT Punishers, ASK Kune, AT NSOS, AU Spartac, AT Misfits, AT Thor, AT Poroci, ASK Angels, ASK Zagorje, PAS Lepoglava, AT Delta One, AT Dubrava, ASK Black Wolfs, ASK Komarci, ZAZ, ASK FOX Zagorje, te brojni freelanceri. Bile su tu i donacije prijatelja ASK-a Fox, a uključilo se i poduzeće D.A.N-M, pa je naposlijetku prikupljeno 9500 kuna. Novac je odmah uručen Ivanu i njegovoj baki, koji nisu mogli sakriti svoju sreću.
– Veliko hvala svima i nadamo se da vam ovaj Ivanov osmjeh sve govori – poručuju iz ASK-a Fox.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba