Krasnoslovila pjesmu Zvonimira Baloga “Pekar”

Anamarija Draganić iz radobojske OŠ predstavila KZŽ na prvoj “Balogijadi” u Svetom Petru Čvrstecu

Objavljeno: 02.06.2019. JJ

Na završnoj svečanosti prve “Balogijade”, održanoj u Svetom Petru Čvrstecu, odabrani učenici krasnoslovili su poeziju Zvonimira Baloga. Iz Krapinsko – zagorske županije jedina predstavnica bila je Anamarija Draganić, učenica 6. b razreda Osnovne škole Side Košutić iz Radoboja, pod mentorstvom Ivane Frajzman, učiteljice hrvatskog jezika. Ona je krasnoslovila Balogovu pjesmu “Pekar“.

Iz svih krajeva

Naime, od 2015. godine u tom se mjestu na razne načine obilježava rođenje velikog hrvatskog književnika svjetskog glasa Zvonimira Baloga, koji se rodio 1932. godine, a preminuo 2. studenoga 2014. godine u Zagrebu. Njemu u spomen, Područna škola Sveti Petar Čvrstec (OŠ “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno) raspisala je krasnoslovno – likovni natječaj “Balogijada”.
Na raspisane natječaje pristiglo je 228 snimki učeničkih krasnoslova Balogove poezije i 421 likovni rad inspiriran motivima iz Balogova stvaralaštva iz ukupno 99 škola iz svih krajeva Lijepe Naše. Za vrednovanje pristiglih radova, podijeljenih u kategorije nižih (1. – 4.) i viših (5. – 8.) razreda osnovne škole, oformljena su stručna prosudbena povjerenstva koja su ocjenjivala pristigle učeničke radove.

Članovi povjerenstva

Likovno povjerenstvo činili su: Tomislav Buntak, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Ranka Javor, komparatistica i povjesničarka umjetnosti, Manuela Vladić – Maštruko, akademska slikarica i ilustratorica. Krasnoslovno povjerenstvo činili su: Barbara Rocco, glumica, redateljica i scenaristica, Zvonimir Ilijić, filmski i kazališni redatelj, Nikolina Marinić, profesorica hrvatskoga jezika i dramska pedagoginja. Povjerenstvo za ocjenu krasnoslova izabralo je 30 najuspjelijih krasnoslova, 15 u kategoriji nižih i 15 u kategoriji viših razreda osnovnih škola.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba