LIJEPA PROMOCIJA ZAGORJA: Okupilo se 46 jahača iz Hrvatske i Slovenije, koji će obići rutu Kumrovec – Zagorska Sela – Kumrovec

Jutros krenula treća Međunarodna konjička karavana iz Starog sela

Objavljeno: 01.06.2019. JJ

Jutros je iz Starog sela Kumrovec krenula treća Međunarodna konjička karavana, koju organizira Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije, u suradnji s Konjičkim klubom Trekking. Cilj je promocija konjičkog turizma i rekreativnog jahanja te nadogradnja standardne turističke ponude Krapinsko – zagorske županije, karavana se organizira u sklopu provedbe projekta “Ride & Bike II”, sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz program INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020.

Ciljana publika

– Ovo je još jedan europski projekt gdje mi zapravo promoviramo konjički sport, konjičke staze, konjičke karavane, na području Krapinsko – zagorske županije i to je opet jedna ciljana turistička publika, koje nama u Zagorju treba, jer imamo Bogom dan krajolik za konjičke karavane. Evo, danas je ovdje 46 jahača iz dviju država, oni su svi sjajni blogeri i ova priča o karavani od Kumrovca do Zagorskih Sela će u stotine tisuća slika i primjeraka otići širom svijeta, i tako pružiti promociju Krapinsko – zagorskoj županiji kao turističkoj destinaciji – rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Zadovoljan je i načelnik Kumrovca Robert Šplajt, koji ističe kako Općina podržava sve ovakve i slične manifestacije, jer one u mjesto dovode još više turista.

Kravat pukovnija

I ove godine Konjička karavana ide rutom Kumrovec (Ranč Hampy, Muzej “Staro selo”) – Zagorska Sela (OPG Šumak, Miljana) – Kumrovec (Ranč Hampy). Među 46 sudionika iz Hrvatske i Slovenije, tu su i konjanici iz Počasne satnije Kravat pukovnije.
– Evo nas u Kumrovcu treći puta i jako sam sretan što se ova tradicija nastavlja. Ponosan sam što se ovaj konjički sport, hrvatska laka konjica nastavlja, da nas je sve više iz godine u godinu i da možemo međunarodno predstaviti Kumrovec, Zagorje i Hrvatsku, i to ne samo turistički, nego i vojno i povijesno – rekao je Željko Matejčić iz Kravat pukovnije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba