Gradonačelnik Gregurović održao prijem za Krapinske mažoretkinje, koje su na Državnom natjecanju osvojile tri medalje, a tom je prilikom potpisan i ugovor o financiranju iz gradskog proračuna

“Sa svojim specifičnim odorama, možda i najljepšima u Hrvatskoj, naše su mažoretkinje najljepša slika Krapine”

Objavljeno: 30.05.2019. ivanabelosevic

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović u Gradskoj je vijećnici primio Krapinske mažoretkinje, koje su na Državnom prvenstvu u Murskom Središću osvojile tri medalje – zlato, srebro i broncu. Ujedno je potpisan ugovor o dodjeli financijskih sredstava iz proračuna Grada Krapine za 2019., temeljem provedenog javnog natječaja za financiranje projekata mažoretkinja, u iznosu od 15.000 kuna.

Krapinske mažoretkinje ove godine slave 25 godina rada, a broje preko 50 članica, koje su podijeljene u tri dobne skupine – od prvog do četvrtog, te od petog do osmog razreda i srednjoškolke, rekla je njihova voditeljica Duška Kožić.

1000 mažoretkinja

– Treba puno discipline, rada i treninga i onda se na kraju vide uspjesi. Na Državnom prvenstvu postoji puno kategorija, sudjelovalo je preko 1000 mažoretkinja iz više od 20 gradova. Mi smo se natjecale u tri kategorije, u kategoriji zastave smo osvojile zlatnu medalju, u marširajućoj grupi srebro i u takozvanoj kategoriji baton flag broncu. U kategoriji zastave imale smo preko 70 zastava dugih 1,65 metara na štapu, kojim se manipulira i mora se obraditi neka tema. U marširajućoj grupi se težište bazira na marširanju i promjeni formacija, jer je sam mažoret ples nastao marširanjem. To je timski rad i lijepo držanje tijela. Treća kategorija je manipulacija sa štapom na kojem je mala zastavica, gdje se rade lijepe figure i slično. Treba uvijek timski razmišljati – svi za jednog i jedan za sve, to vam dobro dođe i u svakodnevnom životu i tako se dolazi do uspjeha. Sljedeće natjecanje na kojem ćemo nastupiti je već ovog vikenda, radi se o međunarodnom natjecanju Samobor fest, gdje će nastupiti mažoretkinje iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske i jako se veselimo tome – naglasila je Kožić.

Financijska pomoć

Mažoretkinjama Sari Gregurović i Luciji Sertić na natjecanju je, kažu, bilo jako lijepo.

– Natjecalo se puno timova u jako puno kategorija. Lijepo smo se provele i jako je lijepo bilo vidjeti druge timove kako plešu. Družile smo se i s curama iz drugih timova i sprijateljile se – istaknule su.
Gradonačelnik Gregurović kazao je kako mažoretkinje imaju dugu tradiciju i kontinuitet.

– One zauzimaju posebno mjesto u gradu Krapini, jer ne samo da se natječu na raznim natjecanjima, nego su uključene u sve značajnije gradske manifestacije, gdje svojim specifičnim odorama, za koje mogu reći da su najljepše, možda i najljepše u Hrvatskoj, predstavljaju grad Krapinu. Grad Krapina i ja kao gradonačelnik, uistinu smo ponosni na njihove rezultate i na tome im čestitam i vjerujem da će tako nastaviti i dalje. Kao Grad pomažemo mažoretkinje, nabavili smo im nove odore i nove čizme, pomažemo i financijski i uvijek ćemo biti tu za njihove potrebe, jer one su najljepša slika Grada Krapine – zaključio je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba