ODLIČNE VIJESTI IZ MINISTARSTVA GRADITELJSTVA: Odobreno 2,9 milijuna kuna za komunalne projekte 15 zagorskih općina i gradova

Najviše novca ide u Sveti Križ Začretje, Gornju Stubicu i Kumrovec, evo tko je još na popisu

Objavljeno: 26.04.2019. Jelena Jazbec

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je popis projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda, koje će sufinancirati u 2019. godini.
Javni je poziv bio otvoren od 20. veljače do 22. ožujka i u tom je razdoblju 407 jedinica lokalne samouprave dostavilo 574 projektna prijedloga. U postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane Povjerenstva ušlo je 569 projektnih prijedloga za koje su jedinice lokalne samouprave zatražile ukupno 155.093.588,11 kuna. Sredstva za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda osigurana su u državnom proračunu Republike Hrvatske za 2019. godinu, a ukupni prihvatljivi troškovi pojedinog projekta sufinanciraju se maksimalno u Javnim pozivom definiranom postotku prema stupnju razvijenosti, odnosno, do najviše 450 tisuća kuna.

LED rasvjeta

Za 15 zagorskih jedinica lokalne samouprave, odobreno je ukupno 2,9 milijuna kuna. Najviše sredstava dobit će općina Gornja Stubica, 391 tisuću kuna za asfaltiranje nerazvrstane ceste u naselju Dubovec, Hum Stubički, Karivaroš i Modrovec, zatim općina Sveti Križ Začretje, 348 tisuća kuna za asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području općine, te općina Kumrovec, 304 tisuće kuna za drugu fazu rekonstrukcije zgrade Centra za posjetitelje. S 244 tisuće kuna Ministarstvo će financirati projekt pojačanog održavanja nerazvrstane ceste Trnovec Desinićki – Crnići u općini Desinić, s 240 tisuća kuna izvanredno održavanje nogostupa uz županijsku cestu Ž2186 Lepoglavec – Novi Dvori u gradu Klanjcu, sa 185 tisuća kuna uređenje parkirališta u gradu Zlataru, sa 182 tisuće kuna održavanje postojećih nerazvrstanih cesta na području općine Mihovljan, sa 180 tisuća kuna izgradnju dječjeg igrališta i krajobrazno uređenje kulturnog centra Martinec Orehovički u općini Bedekovčina, a sa 170 tisuća kuna izmjenu i proširenje javne rasvjete novom LED rasvjetom na području općine Hrašćina.

Dječje igralište

Sa 153 tisuće kuna Ministarstvo će financirati investicijsko održavanje postojeće oborinske odvodnje i nogostupa na području općine Petrovsko, sa 150 tisuća kuna modernizaciju nerazvrstanih cesta na području općine Marija Bistrica, sa 129 tisuća kuna uređenje sportskog dječjeg igrališta na javnoj površini u općini Zagorska Sela, sa 105 tisuća kuna uređenje pristupnih prostora postojećih građevina i autobusnog ugibališta na području općine Budinščina, sa 72 tisuće kuna dječje igralište s boćalištem u općini Jesenje i s 47 tisuća kuna pristupni put s parkiralištem na mjesnom groblju u općini Kraljevec na Sutli.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba