IZBORILI SE ZA SVOJE: Radničko vijeće i Sindikat Specijalne bolnice Krapinske Toplice nakon godinu dana pregovora, dogovorili su besplatne sistematske preglede za radnike bolnice

“Već godinama se ovdje obavljaju sistematski pregledi za građanstvo, a nama su zbog zakašnjelog dijagnosticiranja bolesti godišnje umirala i do tri radnika. Sada je napokon došao red i na zdravstvene djelatnike”

Objavljeno: 09.04.2019. AB

Potaknuti žalosnom činjenicom da svake godine, u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice u prosjeku umru dva do tri radnika zbog zakašnjelog dijagnosticiranja karcinoma ili drugih smrtnih bolesti, Radničko vijeće Bolnice u više je navrata sindikate javnih službi i javnozdravstvenog sustava poticalo da se založe, kako bi se i u Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja odredio način i dinamika ostvarenja prava na sistematske preglede.

Naputak ministra

Kako nam je otkrio predsjednik Radničkog vijeća SBKT-a Miljenko Cesarec, uspjeli su se izboriti za to.
– Nakon uporne borbe Sindikata od skoro godinu dana, ministar Kujundžić je ravnateljima svih zdravstvenih ustanova uputio naputak po kojem su dužni provesti sistematske preglede za radnice i radnike. Nakon dogovora Radničkog vijeća i ravnateljice SBKT-a Željke Žnidarić, stručne službe su popisale usluge koje će radnice i radnici moći realizirati u vidu sistematskog pregleda – laboratorijske pretrage, EKG, ergometriju ili ultrazvuk abdomena i pregled specijaliste interniste.

Ove godine prvi put

Naša Bolnica dugi niz godina, osim liječenja i rehabilitacije građanstvu naše županije i cijele Hrvatske, pruža i usluge organiziranih sistematskih pregleda, no radnice i radnici koji ove godine odlaze u starosnu mirovinu, kažu da im je to prvi puta što će u Bolnici obaviti sistematski pregled. Drago nam je što smo uspjeli u tome – zaključio je Cesarec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba