U Donjoj Stubici održano 15. Prvenstvo Hrvatske u gađanju samostrelom field te prvi Kup grada Donja Stubica

Mihaela Oborovečki iz Velikog Trgovišća osvojila titulu državne prvakinje, brat Martin drugi u juniorskoj konkurenciji

Objavljeno: 27.03.2019. IB

U Donjoj Stubici održano je 15. Prvenstvo Hrvatske u gađanju samostrelom field u dvorani na 18 metara i prvi Kup grada Donja Stubica, na kojem je nastupilo 22 natjecatelja iz šest streljačkih društava. Kod seniorki je titulu državne prvakinje osvojila Mihaela Oborovečki iz Streljačkog društva Veliko Trgovišće, sa 1150 krugova, koja je ujedno i europska juniorska vice prvakinja. Druga je bila svjetska i europska prvakinja Valentina Pereglin iz Dubrave 1094, dok je treće mjesto pripalo Maji Grdiša iz Požege.

Seniorski prvak

Kod seniora je najbolji bio svjetski seniorski prvak Domagoj Pereglin, s pogođena 1173 kruga. Drugo mjesto osvojio je Marijan Kajfeš, s 1149 krugova, a treći je bio Željko Tijan, s 1125 krugova, sva trojica iz SD-a Dubrava 1094. U juniorskoj konkurenciji, prvak je Josip Novosel iz Streljačkog kluba Krušljevo Selo (1146 krugova). Drugi je Martin Oborovečki iz SD-a Veliko Trgovišće, s pogođenih 1127 krugova, dok je treće mjesto pripalo članu SD-a Dubrava 1094 Stjepanu Boraku, koji je pogodio 1091 krug. U kategoriji kadeta, prvo je mjesto osvojio Oliver Mofardin, drugo Ivan Borak i treće Antonija Kasalo, svo troje iz SD-a Dubrava 1094.

Ekipno drugi

Ekipno je prvo mjesto obranila ekipa Dubrava 1094, s pogođenih 1718 krugova, u sastavu Valentina Pereglin, Marijan Kajfeš i Domagoj Pereglin. Drugo mjesto pripalo je SD-u Veliko Trgovišće, u čijem su sastavu bili Mihaela i Martin Oborovečki te Karla Bartolović (1681 krug), a treći je bio SD Ivanić iz Ivanić Grada, u sastavu Iva Popović Gecan, Petar Blagec i Milenko Šaško, s 1507 krugova.
Posebnu nagradu prvog Kupa Donje Stubice osvojio je Domagoj Pereglin, najbolji pojedinac natjecanja, s pogođena 1173 kruga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba