Izabrane su i dvije potpredsjednice, Ivana Kolar i Nina Gradiški – Zrinski

Anđelko Ferek – Jambrek novi predsjednik Gospodarsko – socijalnog vijeća KZŽ

Objavljeno: 27.03.2019. IB

U Krapini je održana sjednica Gospodarsko – socijalnog vijeća Krapinsko – zagorske županije, na kojoj je izabran novi predsjednik te dvije potpredsjednice. Funkciju predsjednika u narednom razdoblju obnašat će zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, dok će potpredsjednice biti Ivana Kolar, kao predstavnica poslodavaca, te Nina Gradiški – Zrinski, kao predstavnica sindikata. Članovima GSV-a na sjednici je predstavljeno izvješće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina, o kretanjima na tržištu rada na području KZŽ u razdoblju od siječnja do prosinca 2018. godine. Osim toga, predstavljen je i prijedlog programa potpore male vrijednosti za samozapošljavanje te prijedlog programa rada GSV-a za ovu godinu.

Novoizabrani predsjednik GSV-a Anđelko Ferek – Jambrek rekao je da se uvijek analizira izvješće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Krapina o kretanjima na tržištu rada na području KZŽ.

– Zaključili smo da je kretanje na tržištu rada povoljno te da se nezaposlenost i dalje smanjuje. Donesen je i program rada Gospodarsko – socijalnog vijeća za naredno razdoblje. Tu moramo napomenuti da smo u program rada stavili prezentacije Poduzetničkog centra i mjere prezentacija strukovnih zanimanja u osnovnim školama. Prezentiran je i naš projekt Enter, koji podrazumijeva davanje informacija djeci o strukovnom obrazovanju te projekt o samozapošljavanju. Naglasak smo stavili na to da kretanje na tržištu rada treba i dalje analizirati, jer je u Krapinsko – zagorskoj županiji na burzi rada 2535 nezaposlenih, a s druge strane postoji potražnja za radnicima.  Nakon godinu dana imenovan je i novi predsjednik iz redova Županije, to se mijenja svake godine, jer je do sad predsjednik bio iz redova poslodavaca i sindikata. S obzirom na to da sam ja zamjenik župana za gospodarstvo, prijedlog je bio da budem ja predsjednik – istaknuo je Ferek – Jambrek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba