Delegacija Krapinsko – zagorske županije u službenom je dvodnevnom posjetu Republici Kosovo

ZARA će za kosovsku Vladu u Zagorju organizirati edukacije o osmišljavanju, prijavi i provedbi projekata za EU fondove

Objavljeno: 18.03.2019. IB

Delegacija Krapinsko – zagorske županije, predvođena županom Željkom Kolarom, u dvodnevnom je službenom posjetu Republici Kosovo. U nedjelju ih je primila veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Kosovo Nj.E. Marija Kapitanović, dok je danas održan sastanak s ministrom inovacija i poduzetništva Republike Kosovo Besimom Beqajom i ministrom ekonomskog razvoja Republike Kosovo Valdrinom Llukom.

Gospodarska suradnja

Predstavljene su gospodarske posebnosti obje strane, izloženi primjeri dosadašnje suradnje, kao i mogućnosti produbljenja gospodarske suradnje i otvaranja prostora hrvatskim tvrtkama na tržištu Republike Kosovo.  Na sastancima je također dogovoreno da će Zagorska razvojna agencija u Krapinsko – zagorskoj županiji za djelatnike Vlade Republike Kosovo, organizirati edukacije o osmišljavanju, prijavi i provedbi projekata za europske fondove.

Posjet Parku za inovacije

Delegacija KZŽ je u sklopu posjeta Kosovu obišla i Inovacijski centar Kosova, a  tijekom dana posjetit će i Park za inovacije i trening u Prizrenu te Hrvatsku zajednicu u Janjevu. Sastancima je prisustvovala i veleposlanica RH u Republici Kosovo Nj.E Marija Kapitanović. Delegaciju KZŽ, uz župana Željka Kolara, čine i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, ravnateljica ZARA-e Karolina Barilar te njena zamjenica Helena Matuša (ujedno i nacionalna direktorica WBAF ureda Hrvatska), pročelnica Upravnog odjela KZŽ za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar, pročelnica Upravnog odjela KZŽ za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić i voditelj Odjela za poduzetništvo i investicije, Poduzetnički centar KZŽ d.o.o. Damir Strejček.

Poziv za posjet Republici Kosovo je u Krapinsko – zagorsku županiju stigao nakon otvaranja Ureda Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela u dvorcu Bračak, kojem je prisustvovao i ministar inovacija i poduzetništva Republike Kosovo Besim Beqaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba