POTPISAN 22,7 MILIJUNA KUNA VRIJEDAN UGOVOR

NA RADOST UČENIKA, ALI I SVIH MJEŠTANA: Za desetak dana počinje izgradnja nove sportske dvorane u Zlatar Bistrici

Objavljeno: 21.02.2019. ivanabelosevic

Na prostoru budućeg gradilišta nove sportske dvorane kraj Osnovne škole u Zlatar Bistrici, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i Zvonimir Galić, direktor poduzeća Zagorjegradnja, potpisali su ugovor o gradnji školske sportske dvorane. Vrijednost ugovora je 22.764.354 kune, a radovi bi trebali početi za 10-ak dana.

Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i europske fondove KZŽ Vlatka Mlakar rekla je kako je procijenjena vrijednost predmetne nabave bila preko 19 milijuna kuna s PDV-om.

– Na natječaj su pristigle tri ponude i odabrana je ona ekonomski najpovoljnija. Na odluku o odabiru dana je žalba te je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila odluku o odabiru. Krapinsko – zagorska županija ponovno je napravila pregled i procjenu ponuda te je donesena odluka o ekonomski najpovoljnijem ponuditelju, poduzeću Zagorjegradnja. Rok za izgradnju je 20 mjeseci, odnosno, dvorana bi trebala biti gotova do studenoga 2020. godine. Imat će 450 sjedećih mjesta, uz mogućnost stavljanja pomičnih tribina i bit će veća nego što je bila prethodna – dodala je Mlakar.

Sportski razvoj

Potpisivanju ugovora nazočili su načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić te ravnateljica OŠ Jasna Kokot – Pelko.

– Mi ćemo u jednom značajnom iznosu sudjelovati u sufinanciranju dvorane, a velik dio tereta će, sukladno sporazumu, podnijeti i naša Krapinsko – zagorska županija. Veselim se ovom činu potpisivanja i moram reći da ni u jednom trenutku nismo sumnjali u njega. Drago mi je da ćemo u tom kratkom roku, malo više od dvije godine od kako je izgorjela prva dvorana, svim tim mladim ljudima u osnovnoj školi omogućiti jedan kvalitetan sportski razvoj. Dvorana će biti na dobrobit ne samo svim mještanima Zlatar Bistrice, nego i svim generacijama koje dolaze –  istaknuo je Miholić.

Ravnateljica škole nije krila zadovoljstvo.

– Moram iskazati zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog ugovora i skorog početka izgradnje sportske dvorane, jer najčešće pitanje koje mi upućuju roditelji i mještani, je kad će početi gradnja dvorane, a sada će to moći i vidjeti. Zahvaljujem se prije svega osnivaču, Krapinsko – zagorskoj županiji i županu Željku Kolaru te Općini Zlatar Bistrica, na čelu s načelnikom Žarkom Miholićem, što su u protekle tri godine učinili sve da ovaj projekt uspije i da se možemo ovdje okupiti i krenuti s gradnjom. Dvorani će se najviše radovati učenici, njihovi roditelji, ali i svi mještani Zlatar Bistrice. Dvorana će dati novu kvalitetu rekreativnom dijelu za mještane te omogućiti odvijanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture u primjerenim i optimalnim uvjetima – kazala je Kokot – Pepelko.

Direktor Galić istaknuo je kako se nada da će svi sudionici u ugovorenom roku čim bolje izvesti ovaj projekt, koji je financijski i projektno zahtjevan.

– Suradnja sa Županijom je dobra, jer radimo i neke druge projekte. Mogu reći da ćemo mi dati sve od sebe da opravdamo povjerenje, da ćemo projekt realizirati u ugovornom roku te da će svi korisnici sportske dvorane biti zadovoljni – zaključio je Galić.

20-ak mjeseci

– Nakon što je zbog spleta nesretnih okolnosti sportska dvorana izgorjela, ovim ljudima ovdje, a prvenstveno djeci, trebalo je omogućiti izgradnju nove dvorane. Općina je donirala jednu česticu od 407 četvornih metara i dala je u vlasništvo osnovne škole, kako bi uopće prema prostornom planu i novim uvjetima mogli krenuti u izgradnju sportske dvorane. Projektnu dokumentaciju smo završili i dobili dozvolu, a financijska konstrukcija se zatvara na tri načina. Jedan dio ide od osiguranja koji je dobiven za sportsku dvoranu i koji je na računu škole, drugi dio je iz kreditnog zaduženja od 10 milijuna kuna, za koji se zadužila Općina Zlatar Bistrica, a kredit će plaćati Krapinsko – zagorska županija i sama Općina, te treći dio koji je osigurala Županija, djelomično iz decentraliziranih sredstava, a djelomično iz vlastitih sredstava. Očekujem da od strane izvođača radova nećemo imati nikakvih problema, kao što nemamo niti na gradilištu Poduzetničkog centra, koji je također povjeren istom izvođaču. Rok za izgradnju je 20-ak mjeseci, očekujem od nadzora i izvođača da će se taj rok poštivati i da ćemo krajem sljedeće godine vratiti ili dati ponovno u uporabu novu sportsku dvoranu, prije svega našim osnovnoškolcima i djelatnicima škole, a nakon toga načelniku, općinskom vijeću i svim žiteljima Zlatar Bistrice i okolice, te da će se ponovno sportski klubovi vratiti u svoju matičnu dvoranu. Vjerujem da će ova pozitivna atmosfera i ovo krasno vrijeme otići i do Maksimira i da će i Dinamo slaviti nakon 47 godina od kako je izborio nogometno proljeće, pa ćemo taj uspjeh Dinama i uspjeh što potpisujemo ovaj ugovor, slaviti zajedno – rekao je Kolar.

Potpisivanju ugovora nazočila je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki. Novoprojektirana sportska dvorana je dvodijelna, namijenjena potrebama škole i naselja Zlatar Bistrica. Građevna čestica na kojoj će se graditi dvorana je nepravilnog oblika, površine 3775 metara kvadratnih. Zgrada je samostojeća, spojnim koridorima spojena sa zgradom osnovne škole. Smještena je duž istočnog dijela čestice, na mjestu postojeće dvorane, dok su vanjski sportski tereni smješteni u zapadnom dijelu čestice.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba