POČELE PRIJAVE ZA PAJDAŠKO SPREHAJANJE U ZLATARU, KOJE ĆE SE ODRŽATI 29. RUJNA

U narodnim nošnjama prikažite zagorske tradicijske običaje te osvojite vrijedne novčane nagrade

Objavljeno: 07.09.2018. zagorjeinternational

Počele su prijave za “Pajdaško sprehajanje”, manifestaciju koja se održava u sklopu Dana kajkavske riječi u Zlataru, u organizaciji Grada Zlatara i Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića, a ove je godine na rasporedu od 21. do 30. rujna.

Prikolica ili skupine

Na “Pajdaškom sprehajanju” mogu nastupiti svi koji zadovoljavaju osnovno pravilo – prikaz zagorskih tradicijskih običaja. Običaj se može prikazati na kolima s prikolicom ili po skupinama. Na kolima mora najmanje biti dvoje ljudi, a skupina mora imati najmanje sedam sudionika i svi trebaju imati narodne nošnje. Kod ocjenjivanja, u obzir će se uzimati originalnost i izvornost prikaza. Ove godine sudionici na kolima dobivaju 1000 kuna za dolazak, a grupe 500 kuna. Uz to, dobivaju se novčane nagrade: za prvo mjesto 2000 kuna i “Zlatni lampaš“, za drugo 1500 i za treće mjesto 1000 kuna. Prijave se zaprimaju do 25. rujna, na Radio Zlataru.

Ocjenjuje žiri

“Pajdaško sprehajanje” održat će se u subotu, 29. rujna, na pozornici na Trgu slobode s početkom u 19 sati. Voditelj je i ove godine Željko Slunjski, a nastupe će ocjenjivati žiri, u kojem su čuvarica starih zagorskih običaja Nevenka Gregurić, predsjednica Udruge žena u Zlataru Ankica Kudelić, predsjednik Hrvatske udruge Muži zagorskog srca Rajko Fureš te direktor Radio Zlatara Dalibor Gršić. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba