PRIGODNOM SVEČANOŠĆU ZAVRŠILA 23. ZIMSKA ŠKOLA INFORMATIKE U KRAPINI

Više od 300 učenika sudjelovalo na preko 20 informatičkih radionica, a najpopularnija bila je ona robotička

Objavljeno: 12.01.2018. JJ

Završila je 23. Zimska škola informatike, koju organiziraju Srednja škola Krapina, Krapinski informatički klub “Krik” i Hrvatski savez informatičara, a ove je godine na preko 20 radionica sudjelovalo više od 300 učenika osnovnih i srednjih škola i 50-ak nastavnika. Povodom završetka Zimske škole, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je u sklopu svečanosti na kojoj su dodijeljene zahvalnice i priznanja učenicima, školama i predavačima, čestitao svim polaznicima te uputio zahvale organizatorima.

Brzi protok informacija

– Kad je obrazovanje u pitanju, poruka je uvijek ista – znanje vam nitko ne može uzeti i sve ono što naučite, koristit će vam kad-tad u životu. Svijet nikad nije bio manji upravo zahvaljujući informatici i brzom protoku informacija i tko se tome ne prilagodi, nema nikakve šanse da prati korak s razvijenim svijetom – rekao je župan Kolar.
Na dodjeli su bili i zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina, ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara Alen Spiegl i predsjednik Krapinskog informatičkog kluba “Krik” Stjepan Šalković.

Web dizajn

Program škole bio je prilagođen početnicima, ali i onima koji se pripremaju za informatička natjecanja te je kroz radionice Zimska škola pružila mladim informatičarima aktualne sadržaje koji nisu dio redovnog školovanja, poput web dizajna i robotike, što je ujedno bila i najpopularnija radionica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba